2024 yılına girerken asgari ücretin yüzde 49 artışla 17 bin 2 liraya yükselmesi, milyonlarca emekliyi de ilgilendiriyor. Çalışmayan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi geçen ay yapılmıştı. Ancak çalışan emekliler bu ödemeden faydalanamamıştı. Bu duruma tepki gösteren çalışan emekliler, hükümetten ikramiye talebinde bulunmuştu.

İstanbul'un nisan ayı enflasyonu açıklandı İstanbul'un nisan ayı enflasyonu açıklandı

Hükümet, çalışan emeklilerin talebini karşılamak için harekete geçti. Ekonomi ağırlıklı torba kanun teklifine, çalışan emeklilere de 5 bin TL ikramiye verilmesini öngören bir madde eklendi. Teklif, dün TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

ÖDEMELER YARIN YAPILACAK 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, çalışan emeklilerin 5 bin TL’lik ikramiye ödemelerinin yarın hesaplara yatacağını müjdeledi. Bakan Işıkhan, “Çalışan emeklilerimizin 5 bin Türk Lirası tutarındaki ödemeleri 29 Aralık Cuma günü (yarın) banka hesaplarına yatırılacaktır.” ifadelerini kullandı.

4,7 MİLYON KİŞİ FAYDALANACAK 

Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme kapsamında, 4 milyon 680 bin çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye ödenecek. Düzenlemeden, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler de yararlanabilecek. Böylece, ikramiyeden daha önce kapsam dışı kalan çalışan emeklilerin tamamı ikramiye alabilecek.

Editör: Ayşegül Yaşar