Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) 31 Mart yerel seçimleri öncesi adaylarını belirlemek için birçok kentte gerçekleştirdiği halk oylamaları sürüyor. Bazı kentlerde bugün ikinci tur oylamaları yapıldı. İkinci tur oylamalarının yapıldığı bazı merkezlerde kazanan isimler de netleşmeye başladı. 

Viranşehir

Urfa'nın Wêranşar/Viranşehir ilçesinde dün halk oylaması yapıldı. Ancak yüzde 50'i aşan bir aday olmadı. Bugün Fethi Yıldırım Konferans Salonu'nda ikinci tur oylaması yapıldı.

Kadın adaylardan Dilan Doğan, Ruken Baran lehine adaylıktan çekildi. Böylece seçimin kazananı Ruken Baran oldu. Erkek aday adaylarından Hıdır Oktay ve Fadıl Mendanlıoğlu için yapılan oylamada ise 608 delege oy kullandı. Mendanlıoğlu, oyların çoğunu aldı. Mendanlığlu, eşbaşkan aday adaylarını tebrik ederek, "Birlikte kazanacağız" dedi.

Akdeniz

Mersin’in Akdeniz ilçesinde Şah Düğün Salonu’nda ikinci tur seçimleri yapıldı. 7 sandığın kurulduğu oylamada 833 delege oy kullandı. Erkek aday adaylarından Hoşyar Sarıyıldız 417 oyla, kadın aday adaylarından Nuriye Arslan ise 510 oyla seçimi kazanan isimler oldu. 

Oy sayımında konuşan DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın, "Türkiye tarihinde bütün partilere örnek olacak değerli bir iş yapıyoruz. Bu konuda ortaya çıkan her türlü sonuç çok kıymetli" dedi.

Diyadin

Ağrı’nın Giyadin/Diyadin ilçesinde erkek aday adayları ikinci turda yarıştı. İkinci tur seçimlerinde Adnan Doğan 107 oy alarak seçimi kazandı. Kadın eşbaşkan adayı merkezi komisyon tarafından belirlenecek.

Bulanık

Muş'un Kop/Bulanık) ilçesinde yapılan ikinci tur halk oylamasında Aryan Doğan ve Arafat Kardağı seçildi.

Gevaş

Van'ın Westan/Gevaş ilçesinde ikinci tur seçimleri yapıldı. Erkek aday adaylarının yarıştığı seçimde Bedrettin Dinçer en çok oyu alan isim oldu. Kadın aday, merkezi komisyon tarafından belirlenecek.

Çatak

Van'ın Şax/Çatak ilçesinde seçim ikinci tura kalmıştı. İkinci tur öncesi Ali Osman Baran aday adaylığından çekildi. Seçimi bir diğer aday adayı Reşat Eraslan kazandı. Kadın aday, komisyon tarafından belirlenecek. 

Tekman 

Erzurum'un Tatos/Tekman) ilçesinde yapılan ikinci tur seçimlerinde Abdurrahman Sever en fazla oyu alan aday adayı oldu. Kadın aday, komisyon tarafından belirlenecek.  

Karakoçan

Elazığ’ın Dep/Karakoçan ilçesinde parti binasında ikinci tur seçimleri yapıldı. Aday adayı Cabbar Uğur, oyların çoğunluğunu aldı.

Hakkari merkez

Hakkari merkezde yapılan ikinci tur seçimlerde en yüksek oyu Viyan Tekçe ve Mehmet Sıddık Akış aldı. 

Derik

Erdoğan’dan Bahçeli’ye ziyaret Erdoğan’dan Bahçeli’ye ziyaret

Mardin’in Dêrik/Derik ilçesinde ikinci tur seçimlerini Cengiz Temelli kazandı. Derik'te kadın aday adaylarından Songül Özbahçeci dün ilk tur seçimlerinde 380 oyla seçilmişti.

Siirt

Siirt merkezde bin 78 delege oy kullandı. Kadın aday adaylarından Safiye Alağaş 566 oyla, erkek aday adaylarından Mehmet Kaysi ise 585 oyla en çok oyu alan isimler oldu.

Seçim sonrası tüm aday adayları birlikte fotoğraf çektirdi. Sandıkta kazanan adaylar, tüm herkese teşekkür etti. Seçim sonrası delegeler ve aday adayları halaya durdu.

Kurtalan

Siirt’e bağlı Misirc/Kurtalan ilçesinde 524 delege oy kullandı. Sadiye Aktin 247 oyla, Ali Rıza Bingöl ise 354 oyla seçilen isimler oldu.

Ağrı merkez

Ağrı merkezde kadın aday adaylarından Hazal Aras dün birinci turda seçilmişti. Bugün erkek aday adayları arasında ikinci tur seçimleri yapıldı. Memet Akkuş, en fazla oyu alan aday oldu. 

Patnos

Ağrı’nın Panos/Patnos ilçesinde yapılan ikinci tur seçimlerinde en fazla oyu Rojbin Kartal ve Cabir Tozun aldı.

Iğdır merkez

Iğdır merkezde yapılan seçimlerde en yüksek oyu Mehmet Nuri Güneş ve Nejla Kum aldı. 

Tuzluca

Iğdır’ın Tozan/Tuzluca ilçesinde erkek aday adaylarının yarıştığı seçimlerin ikinci turunda Yılmaz Korkusuz en fazla oy alan aday oldu.

Kadın eşbaşkan komisyon tarafından belirlenecek.

İdil

Şırnak’ın Hezex/İdil ilçesinde 3 sandıkta 447 delege oy kullandı. İkinci tur oylamasında Doğan Adıbelli 231 oyla en yüksek oyu alan erkek aday adayı oldu. Kadın eşbaşkan adayı daha sonra komisyon tarafından belirlenecek.

Editör: Nazmi Kahraman