Ferit Aslan

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde bulunan belediyeye ait Kadın Sığınma Evinin deprem nedeniyle konum itibariyle deşifre olduğu ve 9 aydır kullanılamadığı ortaya çıktı. 

ÇEVRESİNDEKİ HASARLI BİNALARDAN DOLAYI 9 AYDIR KAPALI

Merkez Bağlar Belediyesi Meclis toplantısında, belediyeye ait Kadın Sığınma Evi ile ilgili hazırlanan tespit yazsı okundu. Yazıda, Bağlar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermekte olan Kadın Konukevi 20 kadın ve 20 çocuk olacak şekilde hizmet verdiği belirtilerek, “2011 yılından bu yana hizmet vermekte olan Kadın Konukevi,  06.10.2023 tarihinden bu yana etrafındaki hasarlı binalardan yıkım çalışmalarından ötürü kapalı durumda” denildi.

Whatsapp Image 2024 05 17 At 18.23.54

Kadın Konukevinde, kadın ve çocuklara yönelik barınma, psikolojik destek, hukuksal destek, sağlık, eğitim, beslenme, istihdam, çocuklar için oyun odaları,  kreş desteği gibi konularda hizmet verildiği belirtilen yazıda, Kadın Konukevinin uygun olmayan koşulları ise şöyle sıralandı:

-Gizlilik İhlali (Bulunduğu konum itibariyle deşifre olmuş durumda)
-Hijyen Koşulları (Kadın Çocuk lavabolarının ortak kullanılması yeterli hijyen koşullarının sağlanamaması)
-Çevresinde hasarlı yapıların bulunması sebebiyle binanın risk altında olması
-Fiziksel Koşullar (Binanın dört katlı olması sebebiyle hasta, yaşlı ve çocuklar için zorluk oluşturması)
Bağlar Belediye Meclisinde yapılan müzakereler sonucu, tespit edilen sebepler düşünüldüğünde şiddete maruz kalmış kadın ve çocukların kendilerini daha iyi hissedebileceği güvenle kalabilecekleri bir yaşam evi oluşturulması gerekli bir ihtiyaç olduğu kararına varıldı.

Editör: Ferit Aslan