Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Dersim İl Seçim Komisyonu, seçim sürecine ilişkin bir bilgilendirme toplantısı yaptı. DEM Parti Dersim İl Seçim Komisyonu Eş Sözcüleri Hümeyra Tusun Yeğin ve Özcan Ateş, Dersim’deki yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundular ve gazetecilerin sorularını yanıtladılar.

‘İLÇE BELEDİYELERİ İÇİN İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR’

DEM Parti Dersim İl Seçim Komisyonu Eş Sözcüsü Özcan Ateş, Dersim merkez belediye başkanlığı için kendi adaylarıyla seçime gireceklerini, ittifak görüşmeleri kapsamında belediye meclis üyeliklerinin paylaşılabileceğini belirtti. Ateş, ilçe belediyeleri için ise ittifak görüşmelerinin sürdüğünü ve şu an bu konuda başka bir açıklama yapmayacaklarını ekledi.

‘ÖNERDİĞİMİZ ÜÇÜNCÜ YOL KAYYUM DARBELERİYLE ENGELLENİYOR’

Basın açıklamasını okuyan DEM Parti Dersim İl Seçim Komisyonu Eş Sözcüsü Hümeyra Tusun Yeğin, DEM Parti’nin; Kürtlerin, Alevilerin, farklı kimlik ve inanca sahip halkların, eşitlik ve özgürlük temelinde bir arada yaşadığı demokratik bir cumhuriyet için üçüncü yolu önerdiğini ancak önerdikleri bu demokratik halkçı yönetim modelini engellemek için kayyum darbeleri ile karşı karşıya kaldığını belirtti.

‘HALKIMIZIN KAYYUM REJİMİNE EN GÜZEL CEVABI VERECEK’

Yeğin, şunları ifade etti: “Bütün baskı engelleme ve manipülasyonlara rağmen Kürt halkı bu politika ve mücadeleyi sahiplenerek her defasında partimizi yerelde iktidar yaparak iradesini ortaya koymuştur. İşte bu koşullarda yeni bir yerel yönetim seçimlerine gidiyoruz. Halkımızın bu seçimlerde de kayyum rejimine en güzel cevabı vereceğinden kuşkumuz yoktur.

‘SEÇİM STARTINI VERDİK’

Yerel yönetimleri güçlendirme, yerel yönetimleri toplumsal ihtiyaçlar temelinde geliştirme yerel kaynakların adil ve etkin kullanımını sağlamak, yereldeki kültür, inanç hafıza ihtiyaç farklılıklarını gözeten çoğulcu yaklaşımları güçlendirmek yerel hafızayı canlı tutmak, doğayı suyu ormanı dereleri korumak, kadınların her türlü karar mekanizmasına katılımını sağlama, kadına yönelik her türlü şiddet ve saldırıların karşısında durarak çözüm mekanizmalarını geliştirmek amacıyla yerel yönetim seçim startını vermiş bulunuyoruz.”

Şırnak’ta petrol üretimi günlük 40 bin varile ulaştı Şırnak’ta petrol üretimi günlük 40 bin varile ulaştı

ADAY ADAYLARI TANITIM TOPLANTISI 27 OCAK’TA

Hümeyra Tusun Yeğin, 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerden sonra partinin bütün örgütlerinde seçim sonuçlarını değerlendiklerini ve halkın ortaklaştığı öneri doğrultusunda parti yönetim organlarının ve seçimlerde seçilecek adayların belirlenmesinde ön seçim yapılmasının parti kararı haline geldiğini vurguladı.

Yeğin şunları kaydetti: “Bu temelde ilimiz Dersim’de 31 Mart 2024 tarihinde kendi adaylarımızla katılacağımız yerel yönetim seçimlerinde Belediye Eş Başkan adayları, belediye meclisi üyeleri ve il genel meclisi üye adayları ön seçimle belirlenecektir. Bugünden başlayarak 19 Ocak 2024 gününe kadar devam edecek aday başvuruları Aday Kabul Komisyonu’na yapılacaktır. Aday adayları tanıtım toplantısı 27 Ocak 2024 Cumartesi günü yapılacaktır.”

Editör: Nazmi Kahraman