Diyarbakır'da, hastanede kadın doktora saldırı Diyarbakır'da, hastanede kadın doktora saldırı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yaşayan Eyüp ve Mensure Osmanoğlu’nun 2 yaşındaki SMA hastası oğlu Deniz, ilaç için gereken desteği 5 ayda sağlarsa yaşayacak. 

Silvan ilçesinde yaşayan 3 yıllık evli Eyüp ve Mensure Osmanoğlu çiftinin 2 yıl önce Deniz adını verdikleri bir oğlu dünyaya geldi. Doğumdan hemen sonra topuğundan alınan kan ile birlikte Osmanoğlu ailesinin dünyası karardı. Deniz’e SMA Kas hastası tanısı konuldu. 

Whatsapp Image 2024 06 05 At 14.20.09 (2)“DENİZ’E TEŞHİS KONULMASI İLE HAYATIMIZ KARARDI”

Baba Eyüp Osmanoğlu, Deniz’e SMA teşhisi konulduktan sonra hayatlarının karardığını belirterek, “Yaşantımızın artık eski yaşantı olmadığını söyleyebiliriz. Bu hastalığı öğrendikten sonra dünyamız başımıza yıkıldı. Çünkü, bu çocuklar genelde yatalak, yada 6 ayına gelmeden hayatını kaybediyor. İster istemez bizde bu duyguya kapıldık” dedi.

“UMUDUMUZU HİÇ YİTİRMEDİK”

Eyüp Osmanoğlu, bu hastalık ile ilgili umut verici bir nokta olduğunu ve ilacının olduğunu ancak yurt dışından getirilmesi gerektiğini de ifade ederek, “Yurt dışı kaynaklı bu ilacı evladımız alabilirse her hangi bir sorunu kalmayacak. Valilik izinli bir kampanya başlattık ve ikinci yılında toplamız gereken meblağın yüzde 70’ini tamamladık. Yüzde 30’una ihtiyacımız var” diye konuştu.

Whatsapp Image 2024 06 05 At 14.20.09 (1)“DENİZ İÇİN UMUDUMUZU SÜRDÜRMEK İSTİYORUZ”

Halktan özellikle evlatlarının bir an önce ilacına kavuşması için miktarına bakmadan az da olsa destek vermelerini istediklerini söyleyen baba Eyüp Osmanoğlu, “Biz kampanyaya başlarken hiç bir şekilde umutsuzluğa düşmedik, sizlerin de bizlere umut olmasını istiyoruz. Gönderecekleri 100 lira ile evladımın sağlığın kavuşmasını sağlayabilirler” dedi.  

Whatsapp Image 2024 06 05 At 14.20.09“5 AY SÜREMİZ KALDI, İLAÇ PARASININ YÜZDE 30’U KALDI”

Eyüp Osmanoğlu, ilaç parası için kalan yüzde 30’u toplamaları için 5 ay sürelerinin de kaldığını hatırlatarak, “Evladımız, daha 2 yaşına gelmeden toplanması gerekir. Şu an 19 aylık, 2 yaşına gelmeden ilacı alabilirse koşmak hariç normal bir çocuğun yapması gereken her şeyi yaparak sağlığına kavuşacaktır” dedi.  

Eyüp Osmanoğlu son olarak Diyarbakır’da kampanyaya başlarken 6 tane SMA hastası çocuk olduğunu, birinin yaşamını yitirdiğini, 2’sinin ilaç parasını bularak ilaçlarına kavuştuğunu da söyledi. 

Editör: Ferit Aslan