Ferit Aslan

Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesine dün İller bankasından gelen paranın personel maaşlarına bile yetmediği ve 7 milyon açık verildiği ortaya çıktı. 

Amedspor, bir yıldızı ile daha yollarını ayırdı Amedspor, bir yıldızı ile daha yollarını ayırdı

Baglar1Diyarbakır’da, 31 Mart seçimlerinden önce AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu tarafından yönetilen ve 5 yılda yaklaşık 500 personelin işe alındığı Bağlar Belediyesinde yeni yönetimi personel giderleri kara kara düşündürmeye başladı. 

727E6949 Bf6C 4705 B53A C3E9D2Ae3E38DEM Partili Bağlar Belediye eş Başkanı Siraç Çelik, dün iller bankasından Bağlar Belediyesine 46 milyon ödenek geldiğini, ancak sadece personel maaşlarını ödemek için 53 milyona ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Sadece personel maaşları için 7 milyon açık verdik. Bırakan başka hizmetler ve yatırım yapmayı, ikramiyeleri ödemeyi” dedi. 

Başkan Çelik, yasaya göre belediye bütçesinde personel giderinin en fazla yüzde 40 olması gerektiğini belirterek, “Şu anda yüzde 73’e dayanmış durumda. Biz insanları işinden etmemek ve bu sorunu çözmek için neler yapılabilir onun çaresini düşünüyoruz” diye konuştu. 

Editör: Ferit Aslan