Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Emrullah Gördük, işten çıkarma ve yer değiştirme iddialarına cevap verdi.

Gördük, tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bazı basın-yayın organlarında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde mobbing uygulandığına dair iddialara yönelik açıklamadır.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak 31 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelmemizle birlikte belediye bünyesinde çalışan tüm personele eşit bir yaklaşım içerisinde olduk.

Takdir edersiniz ki her yeni yönetim göreve başlamasıyla birlikte kendi kadrolarını oluşturur, çalışmalarını birlikte planlar. Bu yeni yönetimin en doğal hakkıdır. Kuşkusuz yeni yönetimin kendi kadrolarıyla çalışması kentte üretilecek hizmetin niteliğini de belirler.

Bu doğrultuda biz de yönetim kademesinde değişikliğe giderek kendi çalışma arkadaşlarımızı belirledik. Eski yöneticileri de kendi birimlerinde çalıştırmak üzere görevlendirdik.

Diyarbakır Valisi Zorluoğlu ile Başkan Bucak ilk kez görüştü Diyarbakır Valisi Zorluoğlu ile Başkan Bucak ilk kez görüştü

Bazı basın-yayın organlarında iddia edildiğinin aksine mobbing iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Bu kente hizmet vermeye başladığımız iki aylık süreçte hakkaniyetli, eşit, liyakat esaslı bir çalışma disiplinini esas aldık. Bundan sonra da bu disiplinle çalışmaya devam edeceğiz. Kamuoyuna saygılarımızla."

Editör: HABER MERKEZİ