Diyarbakırlıların kimin soyundan geldiği ile ilgili ilginç iddiada bulunuldu.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Kenan Yusuf Haspolat, yaptığı araştırmada, Hz. İbrahim'in Akad Hanedanlığı döneminde yaşadığı kaydedildi.

M.Ö.2350-2225 yılları arasında yaşayan Hz. İbrahim'in torunu Naramsin'e ait stelin Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde yer aldığı belirtilerek, stelin ise Türkiye'de tek belge olduğu ifade edildi

HİLAR'DA HZ. İBRAHİM'İN İZİ 

H İ L A R R

Ergani Hilar'da ay ve güneş tanrılarına ait resimlerin  olduğunu ve yine burada kurban kesme ile ilgili izlerin yer aldığı analtılan araştırmada, bu izlerin de Hz. ibrahim'e çıktığı belirtiliyor.

Araştırmada, ''Hilar'da 70 kesik çocuk kafatası o zamanlardan kalma bir kurban ritüelimi ihtimalini güçlü kılmaktadır. Hz İbrahim'in döneminde ay ve yıldıza tapınmanın tezahürü olarak Hilar Mağaralarında ay ve yıldız resimleri vardır'' deniliyor.

''DİYARBAKIR HZ. İBRAHİM SOYUNDANDIR''

H İ L A R

Hacer ve Sara öldükten sonra Hz. İbrahim'in Katura ile evlendiği Bundan Yaksan, Zemran, Medyan, Yasbuk, Sulh, Büsr adlı oğulları olduğu kaydedilerek, şöyle deniliyor:

Diyarbakır Valisi Zorluoğlu ile Başkan Bucak ilk kez görüştü Diyarbakır Valisi Zorluoğlu ile Başkan Bucak ilk kez görüştü

''Hz. İbrahim'in oğlu Medyen'in torunu Amid'in Ergani'ye yakın Diyarbakır'ı kurması da kronolojik bir paralellik arzeder. 

Diyarbakır (Amid) ismi Hz. İbrahim'in torunu Amed  Bülendiden gelir. Hz. İbrahim'in Hacer ve Sara 
isimli hanımlarının ölümünden sonra evlendiği Katura isimli hanımın oğlu Medyan'ın torunu Amed'in Diyarbakır'ın kurulmasında rolü vardır.

Diyarbakır bir Hurri ülkesidir. Elde edilen bilgi ve bulgular, Hz. İbrahim'in Diyarbakır bölgesinde yaşadığını yansıtıyor. Diyarbakır'ı (Amid), Medyen'in torunu Amid kurmuştur. 

Diyarbakır ahalisi Hz. İbrahim soyundandır.''

Editör: EYYUP KAÇAR