Diyarbakırlı eski bakan, Bismil'de toprağa verilecek Diyarbakırlı eski bakan, Bismil'de toprağa verilecek

Ferit Aslan

Ankara’da, TCDD Genel Müdürünü ziyaret eden Diyarbakırlı 2 isim, Diyarbakır’ın limanlara bağlanması ve hızlı tren için talepte bulundu. 

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ve DOGÜNSİFED Başkanı Devrim Türk, dün Ankara’da TCDD Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Kurt’u ziyaret etti. 

Ziyaret ile ilgili CEGA Medya’ya konuşan DOGÜNSİFED Başkanı Devrim Türk, Diyarbakır’ın limanlara bağlanması için demir yolu projesi ve Diyarbakır’a hızlı trenin getirilmesi ile ilgili taleplerde bulunduklarını söyledi. 

P H O T O 2024 06 04 12 17 13TCDD Genel Müdürü Kurt’un 40 yıllık demir yolları tecrübesinin bulunduğunu ve özel sektörü yakından tanıdığını söyleyen Başkan Türk, “Taliplerimize çok olumlu baktı ve görüşmeden umutlu ayrılmamıza neden oldu. Şu anda yatırımlar konusunda kısıtlamalar olduğunu ancak, Maliye Bakanlığının Devlet Demir Yolları konusunda pozitif ayrımcılık yaptığını da söyledi” dedi. 

Hem Milletvekili Galip Ensarioğlu hem de Devrim Türk, sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımlarda kendilerini kabul eden TCDD Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Kurt’a teşekkür etti. 

Editör: Ferit Aslan