Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, TYP kapsamında Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne bağlı birimlere noter kurasıyla 25 işçi alınacağı belirtilerek, yarın başlayacak başvuruların 15 Haziran 2024 günü sona ereceği bildirildi.

Diyarbakır'da valilik ve belediye birlikte çalışacak Diyarbakır'da valilik ve belediye birlikte çalışacak

Programa alınacak katılımcıların taşıması gereken şartlara yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Öğrenci olmamak, uzaktan eğitim öğrencileri ve kayıt donduran öğrenciler de programlara başvuru yapamayacaktır. (Açık lise ve açık öğretim öğrencileri hariç). SGK sorguları esnasında 4/a, 4/c sigortalılığı bulunan, emeklilik kaydı bulunan ve vergi mükellefiyeti bulunan kişiler katılımcı olarak seçilse dahi TYP’den yararlanamaz. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilir. Hane halkı sakinlerinden birinin, hali hazırda devam eden programlarda katılımcı olması durumunda, aynı adreste oturan hane haklı sakinleri başvurdukları TYP’lere katılımcı olarak seçilemez.
g) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin bir buçuk katını (25.503,18 TL) aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’lere katılımcı olarak seçilemez.  Engellilik ve eski hükümlülük koşulları haricinde erkek başvuru sahipleri için 35 yaşını doldurma koşulu aranmaktadır.
''

Nihai listenin 2 Temmuz 2024 günü açıklanacğı işaret edilen açıklamada,  ''Başvuru süresi sona erdikten sonra yeni katılımcı başvurusu alınmayacaktır. Program 04.07.2024 tarihinde başlayacak 31.12.2024 tarihinde sona erecektir.'' denildi.

Editör: Özgür Ayaydın