DİSKİ Genel Müdürlüğü, kent merkezi ile Silvan ve Ergani ilçeleri için atıksu arıtma tesisleri, içme suyu, yağmur suyu ve atıksu şebekelerine ilişkin 6 proje hazırladı. İlbank ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı’ndan (JİCA) alınan 72 milyon avroluk hibe desteği ile hayata geçirilecek proje ile Ergani ve Silvan’ın altyapı sorunları büyük ölçüde çözülECEK.

Ergani'ye 522 kilometre şebeke döşenecek

Diyarbakır'da, hastanede kadın doktora saldırı Diyarbakır'da, hastanede kadın doktora saldırı

Diyarbakır Merkez İçme Suyu Arıtma Tesisi 2. Kısım İlave Filitrasyon ve Durultucu Havuzları İnşaatı ile arıtma tesisinde kapasite artırımı gerçekleştirecek. Proje kapsamında Ergani Atıksu Arıtma Tesisi”, 252 kilometrelik Ergani İçme Suyu Şebekesi, 270 kilometrelik “rgani Atıksu ve Yağmur Suyu Şebekesi yapılacak.

50 YILLIK İHTİYACI KARŞILAYACAK

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Silvan ilçesinde ise Silvan Atıksu Arıtma Tesisi ve 150 kilometrelik Silvan Atıksu ve Yağmur Suyu Şebeke İnşaat  projesi ile ilçenin geleceğine yatırım yapacak. Bu projelerin hayata geçmesi ile Silvan’ın gelecekteki altyapısı açısından önemli bir eşik geçilecek.İlçe nüfusları, imar planları ve 2070 yılı kent verileri esas alınarak hazırlanan projelerle, Ergani ve Silvan ilçelerinin atık suları, arıtma tesislerinde çeşitli aşamalardan geçirilip arıtılacak. Arıtılan su ile halk sağlığı korunacak, çevre ve yeraltı sularının temiz kalması sağlanacak.

Editör: Özgür Ayaydın