Ferit Aslan

Kültür ve Turizm Bakanlığının aralarında Diyarbakır’ın da bulunduğu deprem bölgelerinin ihyası için aldığı sözleşmeli personellerinin önemli bir kısmını başka illere geçici görevlendirdiği ortaya çıktı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremden sonra aralarında Diyarbakır’ın da bulunduğu 10 deprem bölgesine 235 sözleşmeli sanat tarihçisi, mimar, arkeolog ve şehir plancısı kadrosu açtı. Deprem bölgesindeki tarihi eserlerin restorasyonu ve ihyası için alınan personeller işlemlerin ardından Şubat ayında işe başladı. 

Turkish Reklam T C Kültür Turizm BakanlığıDİYARBAKIR’DA 18 KİŞİ ALINDI, 9’UNUN BAŞKA İL'E GÖNDERİLDİ

Depremden hasar gören tarihi varlıkların ihyası için Müze, Koruma Kurulu ve Röleve ve Anıtlar Müdürlüğünde Şubat ayında başlayan 235 sözleşmeli personellerden 18’i Diyarbakır’daki söz konusu kurumlarda göreve başladı. 

300 bin kez dönerek, ilk ağırlığının 10 bin katına çıkıyor 300 bin kez dönerek, ilk ağırlığının 10 bin katına çıkıyor

Göreve başlayan personellerden sadece Diyarbakır’da bulunan 18 kişiden 9’unun deprem bölgesi ile ilgisi olmayan İstanbul, Samsun, İzmir, Trabzon, Kütahya ve Balıkesir gibi illere geçici görevlendirildiği belirtildi. Deprem bölgesi için alınan 235 kişinin yaklaşık 140’ının deprem bölgesi dışına görevlendirildiği iddia edildi. 

BAKANLIK HÜLLE YAPTI İDDİASI

Yaşanan duruma tepki gösteren sözleşmeli personeller, daha 2 ay bile çalışmadan geçici görevle başka yerlere gönderilmelerinin sözleşmelerine aykırı olduğunu belirterek, “Bizi deprem bölgesindeki tarihi yapıların ihyası için aldılar, şimdi deprem ile ilgili olmayan illere gönderiyorlar. Burada bir hülle durumu söz konusudur” diye tepki gösterdiler.

Editör: Ferit Aslan