Diyarbakır'da belediye işçisinin 21 yılda tamamladığı tarihi Suriçi ile ilgili maket turistler için sergilendi.

Asıl mesleği oto tamirciliği olan Diyarbakır'da merak nedeniyle başlattığı maketi 21 yılda tamamlayan Fesih Gündoğar, 21 yıl 221 gün çalıştığını söylüyor.

Diyarbakır'ın kalbi konumundaki bninlerce yıllık tarihi suriçi maketinin kente gelen gelen yerli ve yabancı turistler için harita görevi görüyor. 

Diyarbakır'ın plakası olan 21'i baz alarak çalıştığını belirten Gündoğar, ''21 yıl 21 gün çalıştım. Ölçeğe göre çevresi 21 metre. En yüksek minaresi 21 santim'' dedi.

Sur İlçesindeki UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki surlar ve Ulucami, Meryem Ana Kilisesi ve Deva Hamamı gibi önemli mimarı yapıların yer aldığı maket, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Mardinkapı’da camlı bir bölme içerisinde sergileniyor.

''BUNUN 10 KATI BÜYÜKLÜKTE BİR MAKET DAHA HAZIRLIYORUM''

F E S İ H

Gündoğar, tarihi surların dış kısmının 5 bin 230 metre, ölçeğe göre ise 21 metre olduğunu ifade ederek, şöyle dedi:

''Tabii bu maketi yaparken bir asır önceki şeklinin de tespitini yaptım. Bir turist geldi mi önce makete bakıp ondan sonra şehirde geziyor. Harita gibi sanki. 21 yıllık emek var. Herkes beğendiği için mutlu oluyorum. 

Diyarbakır’da kazaların eksik olmadığı caddede esnafından  “ışık” talebi Diyarbakır’da kazaların eksik olmadığı caddede esnafından  “ışık” talebi

Bir de bunun 10 katı daha büyük bir maket daha var. Bu maket de tamamlanmak üzere.''

Kaynak: Artıgerçek

Editör: EYYUP KAÇAR