Diyarbakır’da, 33 yıl sonra ilk kez bir ilçe başkanı seçildi

Saklı cennete girişe de yüzde 74 zam yapıldı Saklı cennete girişe de yüzde 74 zam yapıldı

Ferit Aslan

Diyarbakır’da, 1991 yılında kurulan Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) Başkanlığına, 33 yıl sonra ilk kez bir ilçe belediye başkanı seçildi. 

Diyarbakır merkezli olarak 1991 yılında kurulan ve üyeleri GAP Bölgesindeki Diyarbakır, Gaziantep, Siirt, Şırnak, Batman, Şanlıurfa, Mardin ve Adıyaman’dan oluşan GAP Bölgesi Belediyeler Birliği, daha sonra adını Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler birliği olarak değiştirdi.

876Fd5A7B5388C48Ba412D7Eea8B6D22 X LGüneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB), 2024 Yılı Olağanüstü Meclis Toplantısı bugün ÇandAmed (Sezai Karakoç) Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun ile GABB üyesi belediyelerin başkanları ve eş başkanları katıldı. Birlik Başkanlığı, Birlik Meclis 1. ve 2. Başkan vekilleri, Birlik Encümeni, Plan Bütçe Komisyonu üyeleri ve Denetim Komisyonu üyelerinin belirlenmesi amacıyla seçimler yapıldı.

Toplantıda, Birlik üyeliğinden ayrılan belediyelerin üye belediyeler listesinden çıkarılması ve Birlik üyeliği için kendi meclislerinde karar alan belediyelerin üyeliğe kabulü ile üye belediyeler listesine eklenmesi hususları görüşülüp karara bağlandı.

33 YIL SONRA İLK KEZ BİR İLÇE BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ

Toplantıda yapılan seçimde, birlik kurulduğundan beri ilk kez bir ilçe belediyesi başkanı birlik başkanı olarak seçildi.  Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Siraç Çelik, oybirliğiyle GABB Başkanı seçildi.  GABB Birlik Meclisi Başkanlık Divanı 1. Başkanvekilliğine Van büyükşehir belediyesi eş başkanı Neslihan Şedal, 2. Başkanvekilliğine ise Yenişehir Belediyesi eş başkanı Sofya Alağaş, Birlik Encümen üyeliklerine de Neslihan Şedal, Mardin Büyükşehir Belediyesi eş Başkanı Devrim Demir, Yunus Bağış, Birsen Orhan, Hamit Tutuş, Ak Partili Hazro Belediye Başkanı Fuat Mehmetoğlu ve Alpaslan Karabulut seçildi.

BAŞKANLIĞI HEP DİYARBAKIR BAŞKANLARI YAPTI

Birliğin başkanlığını kurulduğu günden bu yana hep Diyarbakır büyükşehir belediye Başkanları yaptı. GABB Başkanlığını eski Diyarbakır Belediye başkanları Turgut Atalay, Ahmet Bilgin, Feridun Çelik, Osman Baydemir, Gültan Kışanak ve Selçuk Mızraklı yapmıştı. 

Editör: Ferit Aslan