Otomobil pazarı 30 yılda 6 kat büyüdü Otomobil pazarı 30 yılda 6 kat büyüdü

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi Meclisi, bir süre önce İl Sağlık Müdürlüğü'nün ilçe merkezindeki 6 parka Aile Sağlık Merkezi'nin kurulmasına ilişkin Çevre ve Sağlık ile İmar ve Şehircilik Komisyonları Raporunu ele alıp konuyu karara bağladı.

''PARKLARDA YAPILMASI UYGUN DEĞİL''

Konuyla ilgi Bağlar Belediyesi Meclisi'nin aldığı karar şöyle:

''Sağlık İl Müdürlüğünün belediyemiz sınırları içinde yapmak istediği 6 park içinde ASM yapımı istemiştir. Yaptığımız incelemede, bu ASM’ lerin yapılması ile çok sayıda ağacın kesilmesine ve yeşil alanın yok olması ile sonuçlanacaktır. Zaten belediyemiz sınırlarında yeşil alan yetersizliği vardır. Sonuç olarak bu yapıların parklarda yapılması uygun değildir. Alternatif olarak imar planında saĝlık tesisi yapımı için çok sayıda yer vardır. Ayrıca deprem sonrası çok sayıda bina yıktırılmış ve yerleri hala boş olanları kamu yararı gözetilerek istimlâk edilip söz konusu ASM'ler yapılabilir.

Belediye Meclis Çalışma Yönetmeliğinin 13.maddesinin (b) bendine göre oylamaya sunuldu. Aynı yönetmeliğin 14.maddesine istinaden mevcudun oy birliği ile kabulüne karar verildi.''

Editör: Özgür Ayaydın