Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nce kadınlara regl izni kararı kurumları da harekete geçirdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) arasında imzalanan toplu sözleşmede, dikkati çekici bir madde de yer aldı.

Belediye ile sendika arasında 1 Haziran 2024 ile 31 Aralık 20224 tarihlerini kapsayan sözleşmede, kadınlara bir günlük regl izni de yer aldı.

Kadın çalışanların ayda bir gün regl izni kullanacağı belirtilen toplu iş sözleşmesinde, çok eşli evlilik yapan personelin sözleşmeden faydalanamayacağı belirtildi.

KARAR, KURUMLARI DA HAREKETE GEÇİRDİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin sözleşmeye regl izni v erilmesi maddesini koyması tüm kadınlar tarafından sevinçle karşılandı. 

Kadınlara bu özel durumlarından dolayı bir günlük izin verileceğinin açıklanması, kadın çalışanların olduğu bazı kurumlar da bu yönde çalışmalara başladı.

Kadın çalışanların çoğunlukta olduğu Diyarbakır Ada Rehabilitasyon Merkezi de çalışan kadınlara bir günlük regl izni verilmesi kararını aldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nce ilk olarak başlatılan kadınlara bir günlük regl izni verilmesini olumlu bulduklarını ve desteklerdiklerini kaydeden Ada Rehabilitasyon Merkezi Psikolojik Danışman Canan Karaman şöyle dedi:

''Biz de Ada Rehabilitasyon Merkezi olarak kadın çalışanlarımıza bundan böyle ayda bir gün regl izni verilmesi uygulamasını başlattık. Regl oldugumuzda bunu utana sıkıla saklamanın yerine, psikolojik ve fizyolojik olarak yaşadığımız sıkıntıların anlaşilması, önemsenmesi bizim için kıymetlidir.

Ada Rehabilitasyon Merkezi Psikolojik Danismanı olarak bu kararın çalışma dinamiğimize iyi geleceğini şimdiden görebiliyorum.

Diyarbakırlı eski bakan, Bismil'de toprağa verilecek Diyarbakırlı eski bakan, Bismil'de toprağa verilecek

Büyükşehir Belediyesi'nin buna öncülük etmesi ayrıca bizi gururlandırdı. Tüm kurumlarda bunun zorunluluk haline getirilmesini temenni ediyoruz.''

Editör: Meral Özdemir