Ferit Aslan

Diyarbakır’da, Bağlar Belediyesi Meclisi, çalışan ve 0-6 yaşında çocukları bulunan kadılar için kreş açılmasını kararlaştırdı. 

640X360-6Merkez Bağlar Belediyesi Meclisinde, Kadın Erkek Eşitliği Komisyonunu önerisi ile Belediyede çalışan kadınların sorunları ile ilgili hazırlanan rapor mecliste okundu. 

Raporda, belediyenin ana binasında çalışan kadınların bir kısmı görüşmede ana binada çalışmaya başlamadan önce dış birimlerde zabıta ve benzeri alanlarda çalışırken, birçok zorlukla karşılaştıklarını, gün içinde beslenme, dinlenme ve benzeri ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını söylediler.

0X0 Anaokullar Ne Zaman Acilacak Anaokullar Ve Kresler Aciliyor Mu Ne Zaman Acilacak 1676200296442Rapora göre, Bağlar Belediyesinde çalışan evli ve küçük çocukları olan çalışan kadınlar ise, çocukları için uygun bir kreş açılmasını talep ettiler. 

Komisyonca, kadın çalışanların iş yaşamına daha fazla katılım sağlayabilmesi ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi için çeşitli kolaylaştırıcı uygulamaların yapılmasının uygun görüldüğü belirtilerek  oylamaya sunuldu. 

Mecliste yapılan oylama ile 4857 Sayılı İş Kanunu’na istinaden, çalışan kadınların koşullarını iyileştirmek için Bağlar Belediyesinde çalışan kadınların 0-6 yaş çocukları için çocuk bakım evi açılması oy birliği ile kabul edildi. 

Editör: Ferit Aslan