Kendisini aldattığı gerekçesiyle eşi Songül Özer’i (27) türbanıyla boğan, teyzesinin oğlu Mehmet Türk’ü (40) de birden fazla bıçak darbesiyle öldüren Yavuz Özer’in (38) yargılanmasına devam edildi.

2 BİNİ AŞKIN ARAMA VE MESAJ

Diyarbakır'da valilik ve belediye birlikte çalışacak Diyarbakır'da valilik ve belediye birlikte çalışacak

Mahkeme, sanığın aldatma olayını öğrendikten sonra eşi ve kuzenini yüzleştirmek isterken her ikisinin tehdit ve hakaretlerine maruz kaldığını, eşi ve kuzeninin geriye dönük telefon HTS kayıtlarına bakıldığında ikili arasında son 6 ayda 2677 arama, aranma, mesaj alma, mesaj atma kaydının tespit edildiğini belirtti.

Mahkeme kararında, sanığın eşi ile kuzeni arasında bir gönül ilişki olduğu kanaatine varıldığını, ancak olayın kendisine yönelik saldırıyı bertaraf etmek için meşru savunma kapsamında olmadığını, saldırıyı ortadan kaldırmak için de mutlak öldürme zorunda olmadığını ancak sanığın hiddet ve elem etkisi altında eşini ve kuzenini öldürdüğü için haksız tahrik indirimi uygulanması gerektiğini bildirdi.

Kararda sanığı eşini kasten öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıp ardından haksız tahrik uygulayarak cezayı 22 yıla düşürdü. Kuzenini öldürmekten de müebbet hapisle cezalandırıldı, ardından bu ceza 18 yıla indirildi. 

Editör: Özgür Ayaydın