75 metrelik Bulvarda 2 yıl önce bir kafeteryanın uzun namlulu silahlarla taranarak tesadüf sonucu burada müşteri olarak oturan Mervan Yalçın’ın öldürülmesi üzerine helikopter ve zırhlı araç desteğiyle eş zamanlı yapılan operasyonda çok sayıda tapu, çek, senet, silahlar ve suç delilleri ele geçirilmişti.

UYUŞTURUCU İLE BAĞLANTIMIZ YOK

Dava duruşmasında örgüt lideri olmakta suçlanan Cengiz Koyun, savunmasında şunları anlattı:

''Dosyada uzun namlulu silahlarla çekilmiş fotoğraflar var. Bunlar kırsal alanda kalekol inşaatlarının yapımı devam ederken asker ve korucuların silahlarıyla çekilen fotoğraflardır. Ben şirket kurup taşeronluk yaptım. Kendime yetecek kadar yatırım yaptım. Asla yasadışı işlere bulaşmadım. Devlete 50 milyon lira vergi ödedim. 2-3 milyon lira karşılığında örgüt kurduğum iddiası hayatın olağan akışına terstir. Bu yaşıma kadar iş adamı unvanı ile anılan biri olarak örgüt lideri olmam için aklımı kaçırmış olmam gerekir. CİMER’e yapılan ihbarda tefecilik yaptığımız ve uyuşturucu baronu olduğumuz iddiası var ama ben dahil sanıkların hiçbirinin uyuşturucu ile bağlantısı yok. 41 sanıktan 15’ini tanımıyorum, onlar da beni tanımaz. Bu bir kumpastır. Dosyada bahsi geçen ihalelerde yer almadım, mağdurları cezaevinde bu olayların başrolleri parayı götürüyor ve halen dışarıdalar.''

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi: Anızları yakmayalım Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi: Anızları yakmayalım

Tutuklu diğer sanıklar da tahliyelerini istedi. Mahkeme heyeti, Akif Koyun, Hasan Koyun, Hüseyin Koyun, Şerif Erçek ile Abdulhalim Kaplan’ın tahliyesine örgüt lideri olmakla suçlanan Cengiz Koyun, Bünyamin Koyun ile Muzaffer Koyun’un ise tutukluluk hallerinin devamını kararlaştırdı.

Böylece 19’u tutuklu 41 sanıklı davada sadece 3 sanık tutuklu kalmış oldu.

Editör: Özgür Ayaydın