Ferit Aslan

Diyarbakır’da, hastane için yapılan tıbbi görüntüleme hizmeti ihalesinde para ödenmesine rağmen ne cihaz nede elemanların hastaneye getirilmediği iddia edildi. 

Diyarbakır’da, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi için geçen yıl Mart ayında eski başhekim vekili ve şu anda Kamu Hastaneleri Başkanı olan Dr. Süleyman Öden tarafından, tıbbi görüntüleme hizmeti için ihale yapıldı.

Gazi Yasargil Egitim Arastirma HastanesiDiyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Renkli Doppler Ultrasonografi ile hizmet alımı işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19’uncu maddesine göre açık ihale usulü ile yapıldı. 

TFF açıkladı, Diyarbakır hakem yoksunu TFF açıkladı, Diyarbakır hakem yoksunu

Philips C X50 2Skandal, ihalenin yapılmasından sonra yaşandı. İhaleyi kazanan firmanın parasını almasına rağmen hastaneye ne cihazları nede onu kullanacak doktor ve personelleri getirmediği ortaya çıktı. 

SddefaultSkandal, şikayet üzerine Sağlık Bakanlığına kadar ulaşınca müfettişler olayı soruşturdu ve soruşturmada, eski başhekim Dr. Süleyman Öden  ve sağlık müdürü Hakan Pamukçu’ya puan kesme cezası verildiği ileri sürüldü. Oluşan kamu zararının da sorumlulara rucu edildiği iddia edildi. 

Ust Ekstremite Arter Doppler 800X450CEGA Medyanın konu ile ilgili sorusu üzerine, Diyarbakır Sağlık müdürlüğü yetkilileri, sadece Sağlık Müdürü ve Kamu Hastaneleri Başkanı ile ilgili  kamu zararı oluşturdukları gerekçesiyle ceza verilmediğini söylemekle yetindiler. 

Editör: Ferit Aslan