Diyarbakır’ın okyanusu tarihle bütünleşti Diyarbakır’ın okyanusu tarihle bütünleşti

Ferit Aslan

Diyarbakır’da, seçimden önce kayyım ile yönetilen Büyükşehir’in Bağlar Belediyesinden istediği imar yetkisi devri, seçimden sonraki ilk toplantıda reddedildi. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart seçimlerinden önce Bağlar Belediyesinden istediği İmar Planı yapma ve uygulama yetkisi, seçimlerden sonraki ilk Belediye meclis toplantısının gündemleri arasında ele alındı. 

Baglar Belediyesi Pandemi Doneminde Zorluk Ceken Sektorlere Kolaylik Sagliyor1600087284.JpegSeçimden önce kayyım ile yönetilen büyükşehir Belediyesinden gelen talep üzerine Bağlar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 5 Şubat 2024 tarihli, “Yetki devri” konulu yazısı mecliste okunup görüşüldü.

Bağlar Belediye Meclisinde yapılan müzakereler sonucu, Kayapınar İlçesi, Kaldırım Mahallesinde Küçük Sanayi Alanı yapılması amacıyla çalışmaları yürütülen imar planı çalışmaları kapsamında 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlarının birlikte onaylanması durumuna istinaden 1/1000 ölçekli uygulama İmar planı yapma ve onama yetkilerinin Bağlar için Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisine verilmesi talebinin reddine oy birliği ile karar verildi. 

Editör: Ferit Aslan