Diyarbakır yıllarca hayal ettiği yıllık 1 milyon turist hedefinin yarısına sadece 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde ulaştı. 

Diyarbakır Kulp'ta doğalgaz altyapı çalışmaları Diyarbakır Kulp'ta doğalgaz altyapı çalışmaları

Tarihi ve kültürel mekanları, ciğer kebabı, burma kadayıfı ile son yılların gözde şehirlerinden biri olan Diyarbakır, bu bayramda ziyaretçi rekoru kırdı. Yıllardır önüne hep 1 milyon turist hedefi koyan ve geride bıraktığımız yıllarda istenilen rakamları yakalayamayan Diyarbakır, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan tarihi mekanlarıyla hedeflerine adım adım yaklaşıyor. 

9 günlük bayram tatilinde Türkiye'nin dört bir tarafından yerli turistler adeta Diyarbakır'a akın etti. Zerzevan Kalesi, Malabadi Köprüsü, İçkale Müze Kompleksi, surları, tarihi camileri ve kiliseleriyle görenleri kendine hayran bırakan Diyarbakır'ı sadece bayram tatilinde 500 bine yakın kişi ziyaret etti. 

TÜM ZAMANLARIN REKORUNU KIRDI

İçerisinde 14 tescilli yapı bulunan ve bu alanda Türkiye'de Topkapı Sarayı'ndan sonra ikinci durumda olan Müze Kompleksi, gün bazlı tüm zamanların ziyaretçi rekorunu kırdı. 1934 yılında kurulan ve bu yıl 90'ncı yılını kutlamaya hazırlanan Diyarbakır Arkeoloji Müzesi'nde bölgede gerçekleştirilen kazılar, satın alma ve müsadere gibi yollarla kazanılan Prehistorik, Neolitik, Kalkolitik, Eski Tunç, Demir Çağ, Urartu, Assur, Helenistik, Roma, Part, Bizans, Selçuklu, Akkoyunlu, Eyyubi, Abbasi, Emevi, Sasani, Osmanlı gibi bir çok medeniyete ve devirlere ait Sikke, Arkeolojik ve Etnografik 35 bin 563 eser bulunuyor. Bayramı fırsat bilerek kente gelenlerin ziyaret etmek istediği müzenin önünde üç gün boyunca uzun kuyruklar oluştu.

2021 yılında 47 bin olan ziyaretçi sayısını 2022 yılında 68 bine, 2023 yılında ise 131 bine yükselten müze, önceki yıla göre %92lik artış ile Türkiye'de ziyaretçi sayısı en çok artan müze durumuna geldi. Bu yıl önüne 200 bin turist hedefi koyan Diyarbakır Müze Kompleksi, 3 günlük Ramazan Bayramı'nda 7 bin 416 kişi tarafından ziyaret edildi. Müze, bayramın 2. ve 3. gününde gün bazlı tüm zamanların ziyaretçi rekorunu kırdı.

Editör: HABER MERKEZİ