Uzman Aydeniz, 3 Mart 2024 günü Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) Türkiye genelinde yapılan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ), Dicle Üniversitesi Yerleşkesinde gerçekleştirildiğini anımsattı.

Erken.

DİSKİ, kullanım ömrünü tamamlamış su sayaçlarını ücretsiz değiştiriyor DİSKİ, kullanım ömrünü tamamlamış su sayaçlarını ücretsiz değiştiriyor

Ancak o gün velilleriyle yola çıkan öğrencilerin, Seyrantepe mevkisinde trafiğik sıkışıklığı dolayısıyla sınav merkezlerine ulaşmada sıkıntı yaşadığını ve bu nedenle bazı öğrencilerin MSÜ sınavına yetişemediğni vurgulayan Aydeniz, ‘’Öğrencilerin 1 yıl boyunca verdiği emeğin heba olmaması için olası trafik sıkışıklığı ve benzeri durumları düşünerek daha önce yola koyulmalarını öneriyorum.’’ dedi.

TRAFİK EKİPLERİ GÖREVLENDİRİLMELİ

YKS’ye girecek öğrenci velileri ise sınav öncesi ve sınav sonrası sıkıntı oluşmaması için özellikle trafik ekiplerinin kavşaklarda görev almasını isteyerek, ‘’Okul yakınlarında ayrıca korna çalınmaması için sürücüler uyarılmalı’’ dediiler.

DİYARBAKIR’DA 80 BİN KİŞİ KATILACAK

Yükseköğretim Kurumları Sınavının yarın saat 10.15'te yapılacak birinci oturumunda TYT'ye 3 milyon 36 bin 945 aday, Diyarbakır il genelinde ise yaklaşık 80 bin kişi katılacak.

2023 yılındaki Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) deprem bölgesinde ücret alınmamasının dolayısıyla Diyarbakır’da da yoğun başvuru olmuştu. 2024 yılında sınava girecek öğrenci sayısı azalması dolayısıyla Diyarbakır’daki 56 okul boş kaldı.

ÖSYM Diyarbakır İl Koordinatörü Prof. Dr. Oktay Bozan, YKS'nin Diyarbakır il merkezinin yanı sıra Ergani, Çermik, Bismil, Çınar ve Silvan, Hani ve Çınar'da yapılacağını açıkladı.

Prof. Dr. Bozan, ‘Diyarbakır merkezde 8 Haziran Cumartesi 10.15'te başlayacak Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) merkezde 234 okulda 67 bin 227, 9 Haziran Pazar günü ise 10.15'te başlayacak Alan Yeterlilik Testleri'ne (AYT) 139 okulda 42 bin 358, aynı gün saat 15.45'te gerçekleşecek son oturum Yabancı Dil Testi'ne (YDT) ise 4 bin 350 kişi girecek.’’ dedi.

ÖSYM takvimine göre YKS sonuçları, 17 Temmuz 2024'te açıklanacak.

Editör: Özgür Ayaydın