Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda merkez ilçe belediyeleriyle beraber, "Diyarbakır'ı seviyorum, kirletmiyorum" sloganıyla temizlik kampanyası başlattı. Kampanyanın startı, merkez Sur ilçesi Şeyh Said Meydanı'nda verildi. Düzenlenen start etkinliğine kampanyanın yürütücüleri olan Kayapınar, Sur, Bağlar, Yenişehir belediye eşbaşkanları, siyasi parti temsilcileri,  sivil toplum örgütü temsilcilerinin ve çok sayıda yurttaş katıldı. Katılımcıların "Diyarbakır'ı seviyorum, kirletmiyorum" yazılı tişörtler giydiği etkinlikte erbaneler eşliğinde "Diyarbakır’ı seviyorum, kirletmiyorum",  "Amed bizimdir" sloganları atıldı.

'Amed'i tertemiz yapana kadar durmayacağız'

Etkinlikte konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Reşat Bakan, “Amed’imizi tertemiz yapana kadar var gücümüzle, tüm gayretlerimiz çalışanlarımızla birlikte ilçe belediyelerimizle birlikte kol kola tutuşarak kentimizi hak ettiği hijyenik, çağdaş,  sağlıklı bir ortama getirebilmek için tüm çabamız halkımızın gayreti altıda olacaktır" dedi.

Amed Temizlik Kampanyasi Sur Fatma

11 üniversiteye rektör atandı arasında Diyabakır var mı? 11 üniversiteye rektör atandı arasında Diyabakır var mı?

'Hak ettiği temizliğe erişecek'

Sur Belediyesi Eşbaşkanı Fatma Gulan Önkol ise, "Bizler için Amed'in her sokağı, mahallesi bir bütünen çok anlamlı ve değerlidir. Hak ettiği temizliğe erişip tüm kirliliklerden arınmaya ihtiyacı var. Bizler bugün gönüllü olmak vesilesi ile halkı mahallelerde, sokaklarda tüm merkez ilçelerimizde temizlik kampanyası başlattık" ifadelerini kullandı.

'Kültürümüz temizliğe önem veriyor'

Yenişehir Belediye Eşbaşanı Safiye Akdağ, Kürt halkı olarak temizliğe önem ve anlam biçilen bir kültürden geldiklerini söyleyerek, "Bugün startını verdiğimiz bu kampanya ile her birimiz evlerimizde, ailelerimizde, çocuklarımıza bu konuda duyarlılık aşılamalıyız. Amed bizim için önemli bir şehir, sokaklar ve caddelerde bizim evimiz gibi bu yüzden dikkat etmeliyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kampanyaya katılanlar, kentin bazı cadde ve sokaklarında temizlik yaptı.

Editör: Nazmi Kahraman