Diyarbakır’da kazaların eksik olmadığı caddede esnafından  “ışık” talebi Diyarbakır’da kazaların eksik olmadığı caddede esnafından  “ışık” talebi

Duruşmada, sanık Başeğmez eşini kendisini aldattığı için öldürdüğünü belirterek pişman olduüunu söyledi.

KIZININ ÖLDÜRÜLÜŞÜNÜ TELEFONDAN DİNLEDİ

Esma’nın annesi Hanife Başeğmez ise mağdur olarak alınan ifadesinde, “Kızım beni aradı. Kendisiyle konuşuyorduk. Bana oğlunu görüp babasına teslim ettikten sonra eve geleceğini söyledi. Sonra kızımın sesi bir anda kesildi. Telefon açık kaldığı için kalabalık insan sesleri duymaya başladım. Bu sırada bir kişinin bağırarak, ‘Ambulans çağırın’ dediğini duydum. Son görüşmeyi benimle yaptığı için polisler beni arayınca hastaneye geldim” diye konuştu.

Esma’nın babası da kızının damadından boşandığını, ancak çocuklarına dayanamadığı için pişman olup yeniden Emrah ile evlendiğini, bir süre sonra tekrar kavga ettikleri için kızını alıp köye götürdüğünü söyledi.

Cinayet.

Mahkeme başkanı, sanığın eşini defalarca darp edip tutuklandığını, cezaevinden çıktıktan sonra da şiddeti sürdürünce çiftin boşandıklarını, çocukların velayetinin babaya verilmesi nedeniyle katil kocanın oğlunu kullanarak eşini cinayet yerine çağırdıktan sonra öldürdüğünü belirterek, aralarındaki sorunların aldatmadan kaynaklı olduğunun tespit edilemediğini, bu nedenle sanık hakkında haksız tahrik indirimini düzenleyen 29. maddenin uygulanamayağını açıkladı.

Mahkeme, sanığı “Eşini tasarlayarak kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırdı, cinayetten sonra da teslim olmayıp uzun süre kaçması nedeniyle hakkında iyi hal indirimini düzenleyen 62. Maddenin de uygulanmasına yer olmadığına karar verdi.

Editör: Özgür Ayaydın