Resmi Gazete'nin 5 Haziran tarihli sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararında, zorunlu toplulaştırmanın DSİ 10. Bölge Müdürlüğü'nce yapılacağı duyruldu.

Cumhurbaşkanlığı kararı şöyle:

"Diyarbakır ve Batman illerinde bulunan ve ekli listede isimleri belirtilen yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılmasına, 6200 sayıl Devlet Su İsleri Genel Müdürlüğünce Yürütülen Hizmetler Hakkında Kanunun ek 9 uncu maddesi gereğince karar verilmistir."

Resmş Gazete 11

Karara göre Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Babakaya, Ormandışı ve Arıköy mahalleleri ile Çermik'in Aynalı ve Kalecik mahallelerinde arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin yapılmasına karar verildiği belirtildi. 

Kararın devamında şöyle denildi:

"Yukanda belirtilen alanlarda, DSİ 10. Bölge Müdürlügü tarafından, 6200 sayılı Devlet Su İsleri Genel Müdürluğünce Yürütülen Hizmetler Hakkında Kanunun ek 9 uncu maddesi kapsamında, kamu yararı gözetilerek zorunlu arazi toplulaştırma ve tarla içi gelistirme hizmetleri projesi uygulanacaktir. Proje sınırları içerisinde olup arazi toplulaştırma ve tarla içi gelistirme hizmetleri projesi kriterlerine uygun olmadığı değerlendirilen alanlar toplulaştırma haricinde bırakılacaktır."

''Muhtar çakmağı''nın hikayesi ''Muhtar çakmağı''nın hikayesi

Resmi Gazete 2

Editör: HABER MERKEZİ