Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, Sadet Partisi çatısı altında TBMM’de 6. Grubu oluştururken, grubun Grup Başkanvekilleri belirlendi. SP’nin Grup başkanvekilleri, Diyarbakır’lı olan Bülent Kaya ve GP’den SP’ye geçen Mesih Şahin oldu. 

Gelecek Partisi Milletvekillerinin katılımıyla kurulan Saadet Partisi Meclis Grubu’nun Grup Başkanvekilleri Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Bülent Kaya ve Gelecek Partisi’nden Saadet’e geçen partinin eski İstanbul İl Başkanı ve İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin oldu.

Meclis'in 6. grubu olan Saadet Partisi'nin grup başkanı da Gelecek Partisi'nden Saadet Partisi'ne geçen Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ olmuştu.

64669e1911d7e

SP’nin Grup Başkanvekili olan Diyarbakırlı SP İstanbul Milletvekili Bülent Kaya, depremde Diyarbakır’da Sözel apartmanında yakınlarını kaybetmişti.

Bülent Kaya Kimdir?

1973 yılında Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Serbest avukatlık ve hukuk danışmanlığı yaptı. Saadet Partisi, Anadolu Gençlik Derneği, İlim Kültür ve Eğitim Vakfı’nda çeşitli görevlerde bulundu. 2018 Genel Seçimlerinde Saadet Partisi 27. Dönem Diyarbakır Milletvekili adayı oldu. Kaya, evli ve 4 çocuk babasıdır. Kaya, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Saadet Partisi İstanbul Milletvekili olarak meclise girdi.

Editör: Ferit Aslan