Diyarbakır Akşemsettin Ortaokulu futbol takımı, rakiplerini eleyerek Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

Diyarbakır Akşemsettin Ortaokulu Öğrencileri okul sporları kapsamında yapılan fotbol müsabakalarında yüzlerce takım arasından ilk 8'e girerek Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

Okul Futbol Takımının  bu başarısı ile 2023-2024  eğitim-öğretim yılında  futbol, basketbol, veleybol, hetbol, teniskort, wsuo ve okçulukta yerel, bölgesel ve ulusal alanda yapılan müsabakalarda okullarına bu yıl 15. kupa kazandıran öğrencilerin başarısı, öğretmenler ve velilerin takdirini topladı.

Öğretmeni Necla Esin, müsabakalardan sonra takım ile birlikte Diyarbakır a döndüklerinde okul idaresinin davul zurna eşliğinde karşılama töreni düzenlemesinin unutulmaz anlardan biri olduğunu söyledi.

Beden Eģitimi öğretmeni Sadık Kaplan, uyumlu, birlikte hareket etme ve öğrencilere sporun sevdirilmesinin başarıyı getirdiğini ifade etti.

Okul Haberi̇çi̇

''Muhtar çakmağı''nın hikayesi ''Muhtar çakmağı''nın hikayesi

Takım antrenörü Beden Eğitimi Öğretmeni Ahmet Gürbüz de Siirt'te yapılan bölge elemelerinde kız ve erkek futbol takımlarının grup birinciliğini kazandıklarını ve Türkiye finallerine katılmaya hak kazandıklarını belirtti.

Okul Müdürü Davut Gümüş de 9 yıldır görev yaptığı Akşemsettin Ortaokulunda   Beden Eğitim Öğretmenlerinin ''hiçbir başarı tesadüf değildir'' ilkesinden hareketle azimli, disiplinli ve uyumlu çalışmaları sonucu okulun bu yıl 15 kupa kazandığını kaydetti.
,

Editör: EYYUP KAÇAR