Roman Siirt’ten Almanya’ya göç etmek zorunda kalan Neval’in ilk aşkı Hasan’ın kaybı ile yaşadıklarına odaklanıyor.

Diyarbakırlı öğrencilerden tarihi keşif! Diyarbakırlı öğrencilerden tarihi keşif!

Yas, unutmak ve hatırlamak gibi temalar etrafında gezinen roman arka planına 80’li ve 90’lı yılların politik atmosferini almış. Diyarbakır Kitap Fuarında yoğun ilgi gören roman tüm kitap evlerinde okurlarını bekliyor. 

‘ÖLÜ TOPRAĞI YİYENLERİN ROMANI’

Kitabın arka kapak yazısı şöyle:  “Beyda Yıldız, Siirt’ten Almanya’ya uzanan genç bir ömrün, merhemi olmayan derin bir yaranın, unutmamak ve hatırlamak arasındaki karlı yolun hikayesini anlatıyor. Duasız ve Törensiz’de: Birbirinden ayrı düşen Neval ve Hasan’ın kalbinde kök salan ve zamanla bir sarmaşık gibi dolanarak yaşamın ta kendisine dönüşen büyük bir yasın günlerini sayıyor. Başka bir dilde büyümeye zorlanmışların, kaybını ararken kaybolanların, hasretin ruhlarda bıraktığı yakıcı boşluğun romanı bu; ölü toprağı yiyenlerin romanı.” 

BEYDA YILDIZ KİMDİR?

1974 Siverek doğumlu. İlkokulu, ortaokulu ve liseyi babasının memuriyeti dolayısıyla farklı şehirlerde ve kasabalarda okudu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Farklı gazetelerde muhabirlik, yayınevlerinde editörlük yaptı.

Editör: Nazmi Kahraman