Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Havalimanı Kağıthane Gayrettepe etabı açılış töreninde açıklama yaptı.

“Şehrin iflas bayrağını çekmesinin önüne geçtik”

Erdoğan’ın konuşmasından bazı bölümler şöyle:

"Bizim de hatamız, kusurumuz olabilir. Tüm emeklerimize rağmen gerçekleştiremediğimiz hususlar çıkabiliyor ama ülkeye hizmet mücadelesinden asla vazgeçmiyoruz.

Bakan Şimşek: Bizden duymadığınız hiçbir habere inanmayın Bakan Şimşek: Bizden duymadığınız hiçbir habere inanmayın

İktidarlarımızın 21 yıllık safhasının hiçbir döneminde belediyelerimizi siyasi rengine göre ayırmadık. Projelerimizi paylaştık, muhalefetle ilgili eleştirilerimizi açık yüreklilikle dile getirdik. Seçimin bittiği gün sandıktan çıkan iradeye saygı gösterip hizmetlerimize devam ettik. Bu durum İstanbul için de geçerlidir. Şayet İstanbul bugün mevcut durumundan daha geriye gitmediyse bunun nedeni bizim elimizi taşın altına koymamızdır. Şehrin iflas bayrağını çekmesinin önüne geçtik.

Şimdi Kağıthane'deyiz. Bu Kağıthane'nin Haliç'e bağlanan kısmının nasıl pislik olarak aktığını hatırlıyor musunuz? Boğazın pırıl pırıl temiz suyunu buraya bağladık. Ondan sonra buranın suyu tertemiz oldu. Bizler söyledik mi yaparız. Bundan sonra da yaparız, Muradımızla yapacağız. Siz de murada ermek istiyorsanız Murat'a sahip çıkacaksınız.

Bir taraftan belediyeler bir taraftan hükümet olarak biz ikimiz el ele vereceğiz ve ülkemizi ayağa kaldıracağız. İstanbul'u, Ankara'yı, İzmir'i, Eskişehir'i, Konya'yı, Kayseri'yi ülkemizin 30 büyükşehrini ayağa kaldıracağız.

Sabiha Gökçe Havalimanı-Pendik metrosu gibi önemli bir projeyi halkımızın hizmetine veriyoruz. Ama yeterli bulmuyoruz. 

Editör: Nazmi Kahraman