Evlilik kredisi başvuru detayları, yeni evlenecek çiftlerin heyecanla beklediği bir konu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, yeni evlenecek çiftlere 150 bin TL faizsiz kredi desteği verileceğini duyurmuştu. Bu müjdeli haberin ardından gözler evlilik kredisi başvuru şartları ve tarihlerine çevrilmişti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlilik kredisi ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı.

AİLE VE GENÇLİK FONU KURULUYOR

Bakan Göktaş, evlenecek çiftlere 2 yıl ödemesiz kredi verilmesini de içeren 'Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi’nin TBMM Başkanlığı’na sunulduğunu belirtti. Bakan Göktaş, “Deprem bölgesi için pilot proje başlatıyoruz. Akabinde de genişleteceğiz. Gençlerimizin beklediği bir müjdeydi. Meclis’in tasarrufunda. Ama biz bunu en kısa sürede hayata geçireceğiz. Bütün kriterleri oluşturduk, bütün altyapı şu anda hazır.” dedi.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Evlilik kredisi başvuru tarihi ile ilgili de bilgi veren Bakan Göktaş, yeni yıldan önce hayata geçmesini beklediklerini söyledi. Buna göre; evlilik kredisi başvurularının aralık ayı civarında başlaması planlanıyor.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Merkez Bankası Başkanı’ndan enflasyon açıklaması Merkez Bankası Başkanı’ndan enflasyon açıklaması

Evlilik kredisi başvuru şartları ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak Bakan Göktaş, evlilik kredisinin yeni evlenecek çiftlere verileceğini, evlilik tarihinden itibaren 2 yıl ödemesiz olacağını ve 10 yıl vadeyle geri ödeneceğini ifade etti. Evlilik kredisinin faizsiz olacağını da vurgulayan Bakan Göktaş, kredi miktarının 150 bin TL’ye kadar olabileceğini belirtti.

Editör: Özgür Ayaydın