Milli Eğitim Bakanı’ndan "23 Nisan" mesajı Milli Eğitim Bakanı’ndan "23 Nisan" mesajı

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2023-2024 eğitim öğretim yılında üniversite öğrencilerine burs desteği sağlamak için başvuru sürecini 4 Kasım’da tamamladı. Burs başvurusunda bulunan öğrenciler, sonuçların açıklanmasını sabırsızlıkla bekliyor. Peki İBB burs sonuçları ne zaman açıklanacak? İBB burs sonucu nasıl öğrenilir? İşte detaylar...

İBB BURS BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi henüz 2023-2024 eğitim öğretim yılı burs başvuru sonuçlarını duyurmadı. Burs başvuru sonuçlarının en geç Aralık ayının ilk haftası erişime açılması bekleniyor. 

İBB BURS SONUCU NASIL SORGULANIR?

İBB burs başvuru sonuçları açıklandığında, öğrenciler sonuçları İBB burs başvuru sayfası üzerinden sorgulayabilecek.

Öğrenciler, T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak burs sonucunu öğrenebilecek. Burs almaya hak kazanan öğrenciler, burs sözleşmesini imzalayarak burs ödemelerini alabilecek.

İBB BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

İBB, 2023-2024 eğitim öğretim yılında burs verilecek öğrenci sayısını 75 bin olarak belirledi. Burs ücretleri ise 7.500 TL olarak açıklandı.

Burs ödemeleri, öğrencilerin hesaplarına 3 taksit halinde 2.500 TL olarak yatırılacak. Burs ödemelerinin ilk taksiti, sonuçların açıklanmasından sonra Aralık ayında yapılması bekleniyor.

İBB BURS ALMA ŞARTLARI NELER?

İBB burs başvurusunda bulunan öğrencilerin, burs almaya hak kazanabilmek için bazı şartları sağlaması gerekiyor. Bu şartlar şöyle:

·        Ön lisans ve lisans öğrencileri için 30 yaşından büyük olmamak, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için 40 yaşından büyük olmamak

·        Açıköğretim fakültesi, yurtdışı üniversiteleri ve ücretli değişim programlarından burs alamamak

·        Eğitim alırken yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası almamış olmak ve sabıka kaydı bulunmamak

·        Öğrencinin ve ailesinin ekonomik durumu, eğitim aldığı şehir, akademik başarısı gibi etkenler dikkate alınarak burs verilmektedir

Editör: Ayşegül Yaşar