İstanbul Valiliği, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul’un Karadeniz’e bakan kıyı kesimlerinde rüzgarın, bugün akşam saatlerinden sonra fırtına şeklinde eseceğini bildirdi. Fırtınanın, pazartesi sabah saatlerinde etkisini kaybedeceğini belirten Valilik, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de yaptığı açıklamada, Marmara ve Batı Karadeniz’in batısında rüzgarın, bugün akşam saatlerinden sonra güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceğini tahmin etti.

Fırtınanın, yarın sabah saatlerinde etkisini kaybedeceğini bildiren Meteoroloji, Batı Karadeniz’in doğusunda ise fırtınanın yarın öğle saatlerinden itibaren başlayacağını ve yarın akşam saatlerinde sona ereceğini duyurdu.

İSTANBUL’DA HAVA SICAKLIĞI 15 DERECE OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’da bugün hava sıcaklığının 15 derece, yarın ise 14 derece olacağını tahmin etti.

Hava sıcaklığının, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini belirten Meteoroloji, hafta sonu ise hava sıcaklığının azalacağını ve yağışlı havanın etkisini artıracağını bildirdi.

TÜRK-İŞ Kazancı Yokuşu'na karanfil, Taksim'e çelenk bıraktı TÜRK-İŞ Kazancı Yokuşu'na karanfil, Taksim'e çelenk bıraktı

FIRTINA NEDENİYLE BAZI FERİBOT SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Öte yandan, fırtına nedeniyle bazı feribot seferleri iptal edildi. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş., Bursa-İstanbul deniz otobüsü hattında bazı seferlerin iptal edildiğini duyurdu.

 GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş. de Çanakkale Bozcaada ve Gökçeada arasındaki bazı feribot seferlerinin iptal edildiğini açıkladı.

İstanbul’da yaşayan vatandaşlar, fırtına ve yağışlı havaya karşı hazırlıklı olmalı. Fırtına ve yağışın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı, yetkililerin uyarılarını dikkate almalı.

Editör: Ayşegül Yaşar