YDS sonuçları açıklandı! YDS sonuçları nasıl sorgulanır? YDS sonuçları açıklandı! YDS sonuçları nasıl sorgulanır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), üniversite öğrencilerine eğitim yardımı olarak burs desteği sağlıyor. ‘İBB Genç Üniversiteli Eğitim Yardımı’ adlı program kapsamında, lisans ve ön lisans öğrencilerine 7.500 TL burs veriliyor. Peki, İBB bursunun ikinci taksiti ne zaman yatacak? 2023-2024 eğitim yılında İBB bursundan yararlanan binlerce öğrenci, ikinci taksit ödemesini merak ediyor. İBB, burs ödemelerini üç eşit parça halinde yapacak. İlk taksit ödemesi geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirildi. Şimdi ise ikinci taksit ödemesi için tarih arayışı başladı. İşte, İBB bursuyla ilgili tüm ayrıntılar…

İBB BURSU NEDİR?

İBB bursu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, İstanbul’da yaşayan ve örgün eğitim gören lisans ve ön lisans öğrencilerine verilen bir eğitim yardımıdır. İBB bursu, öğrencilerin eğitim masraflarını karşılamak ve onlara maddi destek sağlamak amacıyla verilmektedir. İBB bursu, geri ödemesiz bir burs olup, öğrencilerin akademik başarılarına ve sosyo-ekonomik durumlarına göre belirlenmektedir.

İBB BURSU BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

İBB bursu başvuruları, her eğitim yılı başında İBB’nin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurulmaktadır. Başvuru yapmak isteyen öğrenciler, belirlenen tarihler arasında İBB’nin “https://ibb.gov.tr/ibbgenclik” internet adresinden veya İBB Gençlik Mobil uygulamasından başvurularını yapabilirler. Başvuru yaparken öğrencilerin, fotoğraflarını, kimlik bilgilerini, öğrenci belgelerini, gelir belgelerini ve banka hesap bilgilerini belirtmeleri gerekmektedir.

İBB BURSU KAÇ TL?

İBB bursu, 2023-2024 eğitim yılı için 7.500 TL olarak belirlenmiştir. Bu tutar, öğrencilere üç eşit parça halinde ödenmektedir. Yani, her taksit ödemesi 2.500 TL’dir. İBB bursu, öğrencilerin banka hesaplarına yatırılmaktadır.

İBB BURSU İKİNCİ TAKSİT ÖDEMESİ NE ZAMAN?

İBB bursunun ikinci taksit ödemesi için henüz net bir tarih açıklanmamıştır. Ancak, İBB’nin 2023-2024 eğitim yardımı takvimine göre, ikinci taksit ödemesinin Şubat ayı içerisinde yapılması beklenmektedir. Ödemeler başladığında, hak sahibi öğrenciler, İBB Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından SMS ile bilgilendirilecektir.

Editör: Ayşegül Yaşar