Türkiye'de, dün yapılan yerel seçimlerde büyük başarı elde eden CHP, en büyük sürprizi 22 yıldır AK Partisinin kalesi lan Adıyaman'da yaptı. Adıyaman'ı farklı kazanan CHP, Besni ilçesini ise, sadece 20 oy ile kaybetti. 

Adiyaman Deprem Aa 1995307CHP, yerel seçimlerde depremden ağır hasar gören Adıyaman'da, kentin Milletvekili Abduruhman Tutdere'yi, Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Büyükşehir Belediiye Başkan adayı Veli Ağbaba'nın ısrarı ile aday gösterdi. 

DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş kimdir? DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş kimdir?

AK Partinin kurulduğu günden beri kalesi olan ve geçen genel seçim dahil her seçimde AK Partinin açık ara birinci parti olduğu Adıyaman'da, AKP ise Ziya Polat'ı aday gösterdi. 

Abdurrahman Tutdere Depremde Kaderine Terk Edilen Adiyamanin Ortak Adayiyim.pngİKTİDARIN KALESİ ADIYAMAN'DA TARİH YAZDI

Herkes, geçen yıl yapılan genel seçimleri baz alarak iktidar partisinin seçimi rahat kazanacağını düşünürken, CHP Tutdere ile Adıyaman'da adeta tarih yazdı ve Tutdere rakibine yüzde 23 oy farkı atarak yüzde 49.7 ile belediye başkanı oldu. 

1708076106 Chpli Tutdere Adiyamanimizi Yeniden El Ele Insa Etmek Icin Yola Koyulacagiz 966858BESNİ'Yİ 20 OY İLE KAYBETTİ

İktidarın kalesi olarak bilinen Adıyaman'da CHP adayı Abdurahman Tutdere tarih yazıp Belediye başkanlığını kazanırken, Besni ilçesinde başkanlığı 20 oy ile kaybetti. Besni'de AK Partinin adayı Reşit Alkan 6912 oy alırken, CHP'nin adayı Vakas Açar ise 6892 oy aldı. CHP Adıyaman merkezin dışında Gölbaşı belediyesini de aldı. 

Editör: Ferit Aslan