Tarih Haberleri

tarih haberleri ve güncel tarih gelişmeleri, tarih ile ilgili tüm video, tarih fotoğrafları ve tarih haberleri CEGA Medya - Diyarbakır Son Dakika Haberleri sitemizde


DİYARBAKIR

Diyarbakır, hafta sonunu yine hareketli geçirdi. Kenti gezmeye gelenlerin ilk tercihi o tarihi mekan oldu.

Kültür&Sanat

Diyarbakırlı öğrenciler, tarihin derinliklerine yolculuk yaparak geçmiş medeniyetlerin izlerini keşfediyor.

DİYARBAKIR

Ramazan Bayramı'nda yerli turistlerin akınına uğrayan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, Diyarbakır'daki tarihi mekanı görmek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

DİYARBAKIR

Buram buram tarih kokan kadim kent Diyarbakır'ın her köşesinde bir hikayenin izi vardır. Sokakları bir yaşanmışlığı, bir anıyı anlatır, eski...

SİYASET

31 Mart yerel seçimlerinde, Türkiye'de en büyük sürprizi Adıyaman'da tarih yazarak belediyeyi kazanan CHP, Beni ilçesini 20 oy ile kaybetti.

GÜNCEL

Mardin'in Midyat ilçesinde lise öğrencileri Hasankeyf ilçesinin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır’da Yenişehir Belediyesi, Diyarbakır Müze Müdürlüğü ile vatandaşlarda kültürel, tarihi ve bilimsel bilinç oluşturmak amacıyla "Tarihe Yolculuk Müze Gezi Projesi"...

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da restorasyon çalışmaları tamamlanan 447 yıllık konak, tarih, sanat ve edebiyat'ın bir arada olduğu mekan olarak hizmet verecek.

DİYARBAKIR

Diyarbakır ve 17 ilçesinde eş belediye başkan adaylarının belirlenmesi için DEM partinin yaptığı ön seçimin ikinci tur tarihi belirlendi.

Bilim&Teknoloji

''Tarihin babası'' olarak adlandırılan antik Yunan tarihçisi Heredot'un, yıllar önceki tüyler ürtertici iddiası doğrulandı.

Genel

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde 800 yıl öncesine ait olduğu değerlendirilen "Şifa Tası" ile okçu yüzüğü bulundu.

CEGA ÖZEL

Diyarbakır, binlerce yıllık tarihi ve zengin kültürel mirasıyla Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biridir.

Özel Haber