Kültür ve Turizm Bakanlığı, yeni yılda büyük bir personel alımı yapacağını duyurdu. Peki, Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı ne zaman başlayacak? İşte, merak edilen tüm detaylar…

YENİ YILIN İLK MÜJDESİ BAKAN ERSOY’DAN GELDİ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2024 yılının ilk günü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde 1500 personel alımı yapılacağını müjdeledi. Ersoy, “Yeni yılın ilk günü bir müjdemiz var. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak, merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere, çeşitli ünvanlarda 1500 personel alımı gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Siirt'te 9. Kitap Fuarı Siirt'te 9. Kitap Fuarı

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Kültür ve Turizm Bakanlığına 1500 personel alımına dair başvuru tarihleri henüz belli olmadı.

Öte yandan alım yapılacak branşlar ve ilanların ayrıntıları da netlik kazanmadı.

Bu kapsamda resmi bilgilerin yakın zaman içinde belli olması bekleniyor.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI’NA NASIL BAŞVURULACAK?

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na 1500 personel alımı için başvuru şartları ve tarihleri henüz resmi olarak açıklanmadı. Ancak, alım yapılacak branşlar ve ilanların ayrıntıları yakın zamanda netleşeceği tahmin ediliyor. Bu nedenle, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi internet sitesini ve sosyal medya hesaplarını takip etmenizi öneririz. Ayrıca, başvuru süreci ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI’NDA HANGİ BRANŞLARDA ALIM YAPILACAK?

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na 1500 personel alımı yapılacak branşlar henüz belli olmasa da, bakanlığın faaliyet alanları göz önüne alındığında, kültür, turizm, sanat, tarih, arkeoloji, restorasyon, müze, kütüphane, tanıtım, rehberlik, yönetim, hukuk, maliye, istatistik, bilgi işlem gibi alanlarda alım yapılması bekleniyor. Bu alanlarda eğitim almış veya deneyim sahibi olan adayların şansı daha yüksek olabilir.

Editör: Ayşegül Yaşar