Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde meyve bahçesi sulamak için yapılan sondaj çalışmasında yerden basınçlı bir gaz çıktı. Bölgeye giden köyün muhtarı gazı poşete doldurup test etmeye götürdü.

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde meyve bahçesi sulamak için yapılan sondaj çalışmasında beklenmedik bir durumla karşılaşıldı. 

Şarköy ilçesine bağlı Gaziköy Mahallesi’nde yaşayan bir vatandaş, meyve bahçesini sulamak için sondaj çalışması yaptırmak istedi.

Ancak sondaj makinesi yerin 136 metre altına indiğinde, bir anda basınçlı bir gaz çıkışı oldu. Gaz çıkışı 5 gündür devam ediyor.

Gazın yoğun bir petrol kokusu olduğunu belirten mahalle sakinleri, bu durumdan tedirgin olduklarını söylediler.

MAHALLE MUHTARI GAZI TEST ETTİ

Mahalle Muhtarı Ali Altıntaş da, çıkan gazın ne olduğunu anlamak için köylülerle birlikte bir test yaptı.

Çöp poşetine doldurdukları gazı ateşe tuttuklarında, poşetin alev aldığını gördüler. Bu durum karşısında şaşıran muhtar ve köylüler, o anları cep telefonuyla kaydetti.

Muhtar Altıntaş, “Bir amcamız meyve bahçesi için su kuyusu açmak istedi. Sondaj vurduğu gün makine bir boşluğa düşmüş. Makine boşluğa düştükten sonra yukarıya basınçlı bir gaz gelmiş. 5 günden itibaren çıkan gaz basınçlı bir şekilde devam ediyor. Yetkililerin buna bir önlem almasını istiyoruz. Çünkü gaz kesileceğe benzemiyor ve çok yanıcı bir gaz” dedi.

Gaziköy’de yaşanan bu ilginç olay, Kuzey Anadolu Fay Hattının Ganos Segmenti üzerinde gerçekleşti.

Tedirgin olan mahalle sakinleri, yetkililerden yardım istedi.

Editör: Özgür Ayaydın