Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilere müjdeyi kabine toplantısı sonrasında verdi. Erdoğan, 2024 yılında lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine verilecek kredi ve burs miktarlarını ikiye katladıklarını açıkladı. Erdoğan'nın açıklamaları sonrası arama motorlarında KYK burs ve kredi miktarları sorgulanmaya başlandı. Sizler için zam sonrası öğrencilerin alacağı burs ve kredini miktarını derledik. İşte, 2024 KYK lisans, yüksek lisans ve doktora burs ücretleri...

KYK BURSU NE KADAR OLDU?

Erdoğan, Türkiye’nin geleceği olan gençlere her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirtti. Erdoğan, “2024 yılında lisans öğrencilerimize bin 250 liradan 2 bin liraya, yüksek lisans öğrencilerimize 2 bin 500 liradan 4 bin liraya, doktora öğrencilerimize ise 3 bin 750 liradan 6 bin liraya kredi ve burs vereceğiz.” dedi. Erdoğan, bu rakamların Türkiye’nin ekonomik şartlarına göre en yüksek seviyede olduğunu ifade etti.

BURS ALAN ÖĞRENCİYE KREDİ VERİLİR Mİ?

Burs/Kredi Yönetmeliği’ne göre burs alan öğrenciye kredi; kredi alan öğrenciye ise burs ödemesi yapılamaz. Öğrencilerin burs veya kredi alabilmesi için başvuru yapması gerekmektedir. Başvuru sonuçları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilan edilmektedir.

BURS ALMAYA HAK KAZANAN ÖNCELİKLİ GRUPLAR

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından verilen burslara başvuran öğrenciler arasında bazı gruplara öncelik tanınmaktadır. Bu gruplar şunlardır:

• Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi)

• Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)

• Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,

• Anne ve babası vefat etmiş olanlar,

• Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak tamamlayanlar,

• Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,

• Amatör milli sporcu olan öğrenciler

Editör: Özgür Ayaydın