LGS'ye hazırlanan milyonalrca öğrenci 2024 LGS'nin yapılacağı tarihi merak ediyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS tarihini duyurdu. Bakan Tekin'in sınav tarihini duyurması sonrası öğrenciler ve aileleri LGS sınav tarihini arama motorlarında sorgulamaya başladılar. Peki bu yıl LGS sınavı hangi tarihte yapılacak? LGs ne zaman yapılacak? LGS nedir? LGS şekli ve sorsunda değişiklik olacak mı? LGS'ye nasıl hazırlanmalı? Tüm bu soruların cevabını sizler için derledik. İşte detaylar haberimizde...

LGS 2024 NE ZAMAN?

MEB tarafından yapılan açıklamaya göre, LGS kapsamındaki merkezi sınav 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak.

Sınav iki oturum halinde gerçekleştirilecek. Birinci oturumda Türkçe, matematik, fen bilimleri; ikinci oturumda ise inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil derslerinden sorular sorulacak.

LGS NEDİR?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS), ortaokul 8. sınıfta eğitim gören bir milyondan fazla öğrencinin katıldığı bir sınav sistemidir. Bu sistemde öğrenciler, merkezi sınava girmek zorunda değildir. Ancak, merkezi sınava giren öğrencilerin puanlarına göre nitelikli liselere yerleştirilmesi sağlanır.

LGS NASIL HAZIRLANMALI?

YDS sonuçları açıklandı! YDS sonuçları nasıl sorgulanır? YDS sonuçları açıklandı! YDS sonuçları nasıl sorgulanır?

LGS sınavına hazırlanan öğrencilerin, öncelikle MEB tarafından yayınlanan müfredat ve kazanım kavrama testlerini takip etmeleri gerekiyor. Ayrıca, geçmiş yıllarda yapılan LGS sorularını çözmek ve eksik oldukları konuları tekrar etmek de önemli bir adım.

LGS SORU ŞEKLİNDE VE SAYISINDA DEĞİŞİKLİK OLACAK MI?

 2 Haziran'da yapılacak LGS sınavının soru sayısı ve soru şekliyle ilgili bir değişiklik olmayacak.

Tüm sorular sınav takvimine uygun olacak şekilde, sekizinci sınıf öğretim programlarında yer alan konu ve kazanımlar esas alınarak hazırlanacaktır.

Editör: Özgür Ayaydın