MasterChef’te yarı finalde Esra, Tahsin ve Hasan, gala yemeği menüsü hazırladılar. Başlangıç, ana yemek ve tatlı olmak üzere 3 tabaktan oluşan menüde yarışmacılar, şeflerin beğenisini kazanmaya çalıştılar. Yarışmacılar, menülerini hazırlarken hem lezzet hem sunum hem de zaman faktörüne dikkat ettiler.

Yarışmacılardan Hasan, gala yemeğine ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği fava ile başladı. Ana yemekte ise dana bonfile, patates püresi ve sebzelerden oluşan bir tabak sundu. Tatlıda ise klasik bir profiterol yaptı.

Esra ise başlangıçta kıymalı mantı, ana yemekte ise somon balığı, ıspanaklı risotto ve soslu havuçtan oluşan bir tabak hazırladı. Tatlıda ise kadayıflı muhallebi yaptı.

Tahsin ise başlangıçta kuzu ciğeri, ana yemekte ise kuzu incik, patates graten ve sebzelerden oluşan bir tabak sundu. Tatlıda ise çikolatalı sufle yaptı.

YARI FİNALDE PUANLAMA

Yarışmacılar, gala yemeği menülerini hazırladıktan sonra şeflerin karşısına çıktılar. Şefler, yarışmacıların tabaklarını hem lezzet hem sunum hem de yaratıcılık açısından değerlendirdiler. Her tabak için 10 puan üzerinden puan veren şefler, yarışmacıların toplam puanlarını belirlediler.

Yarışmacıların aldıkları puanlar şöyle oldu:

Murat Ünalmış oğlunu kucağına aldı Murat Ünalmış oğlunu kucağına aldı

Masterchef'in yarı finalinde ilk tur tamamlandı. İlk turda Hasan 24 puan ile 2.tura lider olarak girdi. Tahsin 22,5 puan ile 2.olurken Esra ise 18.5 puan aldı. Masterchef yarı finalin ilk turunda olduğu gibi ikinci turunu da birinci 46.5 puana ulaşan Hasan oldu. Tahsin 39,5 puan ve Esra 38.5 puana çıktı.

YARI FİNALDE KİMLER ELENDİ, KİMLER FİNALE KALDI?

Yarışmacılar yarı final turunda son olarak tatlı tabağı hazırladılar. Finale bir gün kala bir yarışmacının tabağında bir sorun yaşandı. Masterchef'in 3'cüsünün puanlama yapmadan belli olduğunu Somer Şef belirtti. Böylelikle finale kalan 2 isim belli olacak.

Gala yemeği menüsündeki yemekleri en lezzetli yapıp en fazla puanı alan 2 isim Masterchef finaline kalacak. Masterchef finalinin bir kısmı ise canlı yayında yapılacak.

Editör: Ayşegül Yaşar