Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği takvime göre, bu yıl okullarda ikinci ara tatil 17-20 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek. Bu tatil, 21 Nisan’daki Ramazan Bayramı tatiliyle birleşecek. Böylece, öğrenciler, öğretmenler ve veliler, 10 günlük bir bayramlaşma fırsatı yakalayacak.

KAHMANMARAŞTA ARA TATİL İPTAL Mİ EDİLECEK?

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler, ikinci dönemin başlangıç tarihinde gecikmelere neden oldu. Bu durum, planlanan 17-20 Nisan ara tatilinin iptal edilip edilmeyeceği konusunu gündeme getirdi. Ancak, Bakanlık yetkililerinden elde edilen bilgilere göre, ara tatil takvimde belirtildiği gibi 17 Nisan Pazartesi günü başlayacak ve Ramazan Bayramı arifesi olan 20 Nisan Perşembe günü öğlen sona erecek. 3,5 günlük ikinci ara tatil, resmi Ramazan Bayramı tatiliyle birleşmiş olacak.

ÖĞRETMENLER İDARİ İZİNLİ OLACAK 

Bu süre zarfında öğretmenler, ara tatil süresince idari izinli kabul edilecek. Öğretmenler, bu süreyi dinlenerek, kendilerini geliştirerek veya aileleriyle vakit geçirerek değerlendirebilecek. Öğrenciler ise, ara tatil boyunca okul dışı eğitim faaliyetlerine katılabilecek, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere yönlendirilebilecek.

Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı 300 bini geçti Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı 300 bini geçti

Ara tatilin ardından, ikinci dönem 1 Mayıs 2023 Pazartesi günü sona erecek. 2022-2023 eğitim öğretim yılı ise 9 Haziran 2023 Cuma günü tamamlanacak.

Editör: Ayşegül Yaşar