Türk televizyon tarihinin en sevilen isimlerinden biri olan Metin Uca, geçtiğimiz günlerde Dilovası’nda yaşadığı talihsiz kaza sonucu hayata gözlerini yumdu. Uca’nın şah damarının tıkanması nedeniyle fenalaşarak aracını ağaca çarptığı öğrenildi. Hastaneye kaldırılan ünlü sunucu, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Metin Uca’nın ölüm haberi, sevenlerini ve sanat camiasını yasa boğdu.

“YAKILARAK ÖLMEK İSTİYORUM”

Metin Uca, ölümünden bir yıl önce katıldığı bir programda, ölümle ilgili ilginç bir vasiyet bıraktığını açıklamıştı. Uca, programda şunları söylemişti: “Yalnızım zaten, çok uzun süredir yalnızım. Yakılarak ölüp küllerimin de İstanbul Boğazı’ndan serpilmesini istiyorum. Umarım dostlarım, bu konuda bıraktığım vasiyet çerçevesinde bunu yaparlar. Tören istemiyorum çünkü. Hatırlanmak istemiyorum.”

Romantik video gel de geliyor Romantik video gel de geliyor

Metin Uca’nın bu sözleri, ölümünün ardından gündeme gelerek büyük yankı uyandırdı. Uca’nın sevenleri, sosyal medyada ünlü sunucunun vasiyetinin yerine getirilmesi için çağrıda bulundu. Bazıları ise Uca’nın bu vasiyetinin, ölüm korkusunu gizlemek için yaptığı bir espri olduğunu düşündü.

“METİN UCAMIZI KAYBETTİK”

Metin Uca’nın vefat haberini, menajeri Kübra Kalem Baykara, sosyal medya hesabından duyurmuştu. Baykara, paylaşımında “Metin Ucamızı kaybettik. Kalbimiz acıyor” ifadelerini kullanmıştı. Baykara, daha önce yaptığı açıklamada, Uca’nın operasyondan sonraki riskli saatleri atlattığını ve kısa sürede eski sağlığına kavuşacağını söylemişti. Ancak Uca, aniden fenalaşarak tekrar ameliyata alınmış ve entübe edilmişti.

Metin Uca, Türk televizyon tarihinde iz bırakan programlara imza atmış, mizahı ve sunumuyla milyonları güldürmüştü. Uca, son olarak “Güldür Güldür Show” programında yer almıştı. Uca’nın cenaze töreni ve defin işlemleriyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Editör: Ayşegül Yaşar