TRT’nin desteklediği ve Türk sinemasında yeni bir Mehmetçik destanının yazılacağı film “Nefes: Yer Eksi İki”, sinema severlerle buluşacak. İstanbul'da galası yapılan dizinin ne zaman vizyona gireceği ise merka konusu oldu. Peki Nefes: Yer Eksi İki filmi ne zaman, nerede vizyona girecek? Nefes: Yer Eksi İki filmi Nefes: Vatan Sağolsun filminin devamı mı? tüm merak edilen soruların cevaplarını sizle riçin haberimizde derledik. İşte ayrıntılar...

NEFES: YER EKSİ İKİ FİLMİ NE ZAMAN, NEREDE VİZYONA GİRECEK?

TRT ortak yapımı olan ve Türk sinemasında yeni bir Mehmetçik destanının anlatıldığı Nefes: Yer Eksi İki filmi, 15 Aralık 2023 Cuma günü sinema salonlarında seyirciyle buluşacak. Filmin galası ise İstanbul’da yapıldı.

NEFES: YER EKSİ İKİ FİLMİ OYUNCULARI KİMLER?

Filmin başrollerinde Murat Yıldırımİlker AksumŞahin KendirciArda Anarat ve Eren Hacısalihoğlu yer alıyor. Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Sarp LevendoğluBirce AkalayMehmet ÇevikSerdar OrçinGökhan KıraçSerdar Yeğin ve Mehmet Ulay gibi isimler de bulunuyor.

NEFES: YER EKSİ İKİ FİLMİ YÖNETMENİ VE SENARİSTİ KİM?

Filmin senaryosunu Hakan Evrensel yazdı, yönetmenliğini ise Ozan Uzunoğlu yaptı. Filmin yapımcısı ise Mustafa Cihat Durmuş.

NEFES: YER EKSİ İKİ FİLMİNİN KONUSU, HİKAYESİ NE?

Filmin konusu şöyle: “Hamile eşinden gelen haberler nedeniyle endişe ve korku içinde olmasına rağmen görevini bir an olsun aksatmayan, milleti için savaşmaktan onur duyan Tayfun Yüzbaşı, vicdanı ve adaleti ile de bölgede görev yapmış birçok gerçek kahramandan izler taşıyor. İki bin metre yükseklikteki karakolun komutanı Tayfun Yüzbaşı, pratik zekası, tatlı-sert emir komuta yöntemi ve adil tavırları sayesinde hem astları hem de üstleri tarafından sevilip sayılır.”

NEFES: YER EKSİ İKİ FİLMİ NEFES: VATAN SAĞOLSUN FİLMİNİN DEVAMI MI?

Film, Nefes: Vatan Sağolsun filminin devamı değildir. Nefes: Vatan Sağolsun filmi, 2009 yılında vizyona giren ve yönetmenliğini Levent Semerci’nin yaptığı, Türkiye’nin yakın tarihinde yaşanan terör olaylarını konu alan bir filmdir. Film, 2008 yılında Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Karakolu’na yapılan saldırıyı anlatmaktadır.

Diyarbakır Büyükşehir Eş Başkanları "Qral û Travîs" oyununu izledi Diyarbakır Büyükşehir Eş Başkanları "Qral û Travîs" oyununu izledi

Nefes: Yer Eksi İki filmi ise, Nefes: Vatan Sağolsun filminden bağımsız bir hikaye anlatmaktadır. Film, 1993 yılında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde geçmektedir. Film, Nefes: Vatan Sağolsun filmi ile ortak bir nokta taşımamaktadır.

DRAM, HEYECAN VE AKSİYON DOLU

Film, dram, heyecan ve aksiyon dolu sahneleriyle izleyiciyi sürükleyecek. Film, terörle mücadeledeki gerçek hikayeleri, Mehmetçiklerin gözünden anlatıyor. Film, Türk sinemasında yeni bir Mehmetçik destanının yazılacağı bir yapım olarak dikkat çekiyor.

Kaynak: AA