Türkiye’de milyonlarca öğrenci ve veli, ara tatil uygulamasının devam edip etmeyeceğini merak ediyordu. MEB, bu konuda çalışmalara başladı. Kasım ve nisan aylarındaki birer haftalık ara tatiller uygulanmaya devam edecek.
EĞİTİM-ÖĞRETİM İŞ GÜNÜ 200’E ÇIKIYOR
MEB, eğitim-öğretim iş günü süresini artırmak için bir çalışma başlattı. Yapılacak düzenlemeyle 180 olan eğitim-öğretim iş gününün 200 güne çıkarılması hedefleniyor. Böylece öğrenciler yılda 20 gün daha fazla okula gidecek.
YAZ TATİLİ KISALIYOR
MEB, eğitim-öğretim iş günü süresini artırmak için yaz tatili süresinden kısmayı planlıyor. Türkiye’de yaz tatili süresi ara tatil uygulamasından önce 13 haftaydı. 2019-2020 eğitim-öğretim yılından itibaren bu süre 11 haftaya indi. Ancak diğer ülkelerle kıyaslandığında bu süre hâlâ oldukça uzun.
MEB, eğitim-öğretim iş günü süresini artırarak diğer ülkelerle aradaki farkı azaltmayı amaçlıyor. Gelişmiş ülkelerde öğrenciler yılda 200 günün üzerinde okula gidiyor. Finlandiya, Hong Kong, Almanya, Yeni Zelanda'da bir öğrenci yılda 190 gün okula gidiyor. Singapur'da 193 gün, Kanada ve Şanghay'da 194 gün, Hollanda'da 200 gün, Japonya'da 210 gün, Güney Kore'de ise 220 gün okula gidiliyor.
Eğitim ve öğretim iş gününün 200 güne çıkarılması için yaz tatili süresinden kısılabileceği öğrenildi.