Yükseköğretim Kurulu  (YÖK) Başkanı Prof. Erol Özvar, Türkiye'de bulunan yabancı öğrenci sayısının 300 bini geçtiğini söyledi.

Elazığ'da "Ausbildung" semineri Elazığ'da "Ausbildung" semineri

YÖK Başkanı Prof. Erol Özvar, Bursa Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirilen bir konferansta yabancı öğrencilerin sayısıyla ilgili açıklamada bulundu.

Türkiye'nin uluslararası öğrenci sayısında dünya çapında ilk 10 ülke arasında yer aldığını kaydeden Prof. Özvar, Türkiye'deki üniversitelerde 198 farklı ülkeden gelen 350 bin civarında uluslararası öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti.

Özvar, Türkiye'nin yükseköğretim alanında bir küresel eğitim merkezi haline geldiğini ifade ederek, uluslararası öğrenci sayısında dünyada ilk 5'e girmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Uluslararası öğrencilere karşı zaman zaman oluşan olumsuz algılar oluştuğunu da vurgulayan Özvar, bu öğrencilerin Türk vatandaşı öğrencilere herhangi bir hak kaybına yıol açmadığını, bu konuyu bir göçmen sorunu olarak görmekten kaçınılması gerektiğini söyledi.

Prof. Özvar, uluslararası öğrencilerin varlığının, üniversitelerin kültürel ve akademik çeşitliliğini artırdığını ve Türkiye'nin küresel eğitim alanında daha rekabetçi bir konuma gelmesine katkı sağladığını belirterek, şöyle devam etti:

''Uluslararası öğrencilerin mevcudiyeti Türk vatandaşı öğrencilerimiz için herhangi bir hak kaybına neden olmamaktadır. Uluslararası öğrenciler konusuna bir düzensiz sığınmacı ya da göçmen sorunu olarak bakmak yanlış bir tutumdur.''

KAYNAK: AA

Editör: EYYUP KAÇAR