DEM Parti İmralı Heyeti üyesi Pervin Buldan’ın, İtalya’nın başkenti Roma’da trafik kazası geçirdiği haberi kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Konuya ilişkin resmi açıklama DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan’dan geldi.
Doğan, yaşanan olayın bir suikast girişimi olmadığını, küçük çaplı bir trafik kazasından ibaret olduğunu belirtti. Kazanın ardından Pervin Buldan ve beraberindeki heyetin planlanan programlarına devam ettiği aktarıldı.
KAZA SUİKAST DEĞİL, YANLIŞ YÖNE GİRİLDİ
Ayşegül Doğan’ın yaptığı açıklamaya göre, olay Roma’da gerçekleşti. Araçta Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın da bulunduğu belirtildi. Aracı kullanan kişinin yanlışlıkla ters yöne girmesi sonucu bir trafik kazası meydana geldi.
Doğan, kazanın ardından hiçbir yaralanmanın yaşanmadığını ve neredeyse maddi hasar dahi oluşmadığını ifade etti. "Bundan başka anlamlar çıkarmak doğru değil" diyerek, sosyal medyada dolaşan suikast iddialarını yalanladı.

PROGRAMLARINA DEVAM ETTİLER
Kaza sonrası Pervin Buldan ve diğer heyet üyeleri aynı gün içerisinde planladıkları programlara katıldı. Bu durum da olayın ciddi bir tehlike arz etmediğini gösterdi. Doğan, olayın büyütülmemesi gerektiğini, basının konuyu çarpıtmadan kamuoyuna aktarması gerektiğini vurguladı.