Ferit Aslan

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi otogarında bir otobüs şoförü ve yolcunun bir savcı ile kavgaları tutuklanmalarına yol açtı. 

Siverek ilçesi otogarına dün öğlen saatlerinde yolcu almaya giren bir yolcu otobüsünün şoförü Ömer Bademci ile sonradan savcı olduğu belirtilen bir yolcu arasında bagaj nedeniyle tartışma çıktı. 

5A449Ce866F63Tartışmanın büyümesi ve kavgaya dönüşmesi üzerine yolculardan Hamza Gül de ifadesine göre, araya girerek tarafları ayırmaya çalıştı. Ancak, kendisine de savcının da hakaret etmesi ile kavgaya dahil olduğunu ve kendini korumak için tekme attığını söyleyen Gül ve şoför Bademci gözaltına alındı. 

Savcılıkta ifadeleri alınan Gül ve Bademci, sonradan savcı olduğu ortaya çıkan yolcunun kendilerine hakaret ve küfür ettiğini söylediler. 

Siverek Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan otobüs şoförü Ömer Bademci ve yolcu Hamza Gül, “Basit yaralamadan” tutuklanarak cezaevine konuldu. 

Siverek Sehirlerarasi OtogariBARO BAŞKANI, “TUTUKLAMA ÖLÇÜLÜ DEĞİL”

Karara sosyal medya hesabından tepki gösteren Batman Baro Başkanı Erkan Şenses, “Basit yaralama suçunun cezasının adli para cezası, seçenek yaptırımlara çevrilme ile kısa süreli hapis cezası öngörmesi ve yaralama eyleminin savcının görevinden kaynaklanmamasına rağmen iki hemşerimizin tutuklanması ölçülü değildir” dedi. 

Senses Insan Haklari Icin Calismaya Devam Edecegiz“TUTUKLAMA KABUL EDİLEMEZ, HSK İNCELEME BAŞLATILMALI”

Baro Başkanı Şenses, paylaşımının devamında tutuklama kararı kabul edilemez olduğunu, HSK’nın yargı yetkisini keyfi kullanarak tutuklama kararı veren hakim hakkında inceleme başlatması gerektiğini ifade etti. Şenses, paylaşımının devamında şöyle dedi:

“Yargının tutuklama rejiminin uygulanmasında bu şekilde kişiler arasında ayrım yapması kamu vicdanını rahatsız etmenin dışında, toplumda yargıya duyulan güveni de zedelemektedir.  İki hemşerimizin bayramı cezaevinde geçirmeden itiraz üzerine serbest bırakılmasını diliyorum.”

Editör: Ferit Aslan