Ankara Valiliği’nin belediyelerine dağıtılmak üzere "Sahipsiz Sokak Hayvanları Hakkında" başlığıyla gönderdiği genelgeye karşı her hafta Salı günü yapılan oturma eylemi, bu hafta da Sakarya Caddesi’nde basın açıklaması ile gerçekleştirildi.

‘KAFASINA KÜREKLE VURULAN HAYVANLAR SİZE SESLENİYOR’

Taksim’e çıkmak isteyen gruplara polis müdahalesi: Gözaltılar var Taksim’e çıkmak isteyen gruplara polis müdahalesi: Gözaltılar var

Barınakları, ölüm tüneli olarak nitelendiren ve barınaklarda öldürülen 2 hayvanın yaşadıklarına değinen Yerel Hayvan Koruma Gönüllüsü Güliz Gündüz, “Ölüm tüneline girmenin ne demek olduğunu biliyorlar. Yaşadıkları bu anın son anları olabileceğini biliyorlar. İşte korktukları şey, gerçekten korktukları şey bu: kimsenin onları umursamaması, kimsenin feryatlarına kulak vermemesi, insanların onları unutması ve akşam yemeklerini yiyip uyumaları. İnsanların mışıl mışıl uyuması… onların korktukları şey bu. Dayı 2.kez zehirlendiğinde iç organları parçalanarak öldü, Şila kulübesine ateş atıldığında kaçacak yeri olmadan bir demirden diğerine kendini vurarak öldü… her gün barınaklara alınan onlarca hayvan boğma tasmaların ucunda nefesi kesilerek öldürülüyor. Kafasına kürekle vurulan hayvanlar size sesleniyor: durdurun bu cinayeti. Kalbine çamaşır suyu enjekte edilen hayvanlar bağırıyor. Durdurun bu cinayeti” ifadelerini kullandı.

‘BU DÜNYANIN DEĞİŞİME İHTİYACI VAR’

Kırıkkale Belediyesi’nin hayvan bakım evinde köpeklerin 1 metrelik zincirlerle bağlı olduğunu, yemek ve suyun olmadığını belirten Gündüz, “Zincirlerinden kurtulup yaşamak istiyorlar: Durdurun bu cinayeti! Gölbaşı, Keçiören, Mamak, Yenimahalle ve Ankara büyükşehir belediyesi yıllardır mahallelerinde ufacık bir köşede yaşayan hayvanları sanki tapulu malıymış gibi toplama kamplarına tıkıyor. Akıbetlerini bilmiyoruz. Bildiğimiz tek bir şey var.: kulaklarımızdan çığlıklarının silinmediği! Boğma tasmaların ucunda, kafeslerin içinde, zincirlerin tutsaklığında haykırırlarken bize tek bir şey söylüyorlar: ölmek istemiyorum! Barınakları gezen herkes bu çığlıkları duymuştur. Duymadıysanız gidin ve duyun Sonra bu sesleri yanınıza alıp evlerinize götürün. Ne kadar uzaklardan geldiklerini, bu kadar yol gelmek uğruna nelere katlandıklarını unutmayın ve onlarla ilgilenin. Dünyanın içine taşıyın onları. Bu dünyanın değişime ihtiyacı var! Son kafes kırılana son zincir kırılana kadar buradayız! Gitmiyoruz” diye konuştu.

Editör: Nazmi Kahraman