İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi’nde yakıt sıkıntısı nedeniyle ulaşım araçları çalışamıyor. İsrail’in Gazze’ye yönelik yoğun saldırıları sürerken yakıt bulunamaması nedeniyle araçlar büyük ölçüde yollardan çekildi, ulaşım için eşek arabaları kullanılmaya başlandı. Eşek arabaları hem insanları hem de cenazeleri taşıyor.

İsrail, Hamas’ın roket saldırılarına karşılık olarak Gazze’ye yönelik yoğun hava saldırıları düzenliyor. Bu saldırılarda çok sayıda sivil hayatını kaybederken, altyapı da büyük zarar görüyor. İsrail ayrıca, Hamas’ın roket yapımında kullanabileceği gerekçesiyle Gazze’ye yakıt sevkiyatını da engelliyor.

Bu durum Gazze’de büyük bir yakıt sıkıntısına yol açıyor. Araçlar çalışamazken, ulaşım için alternatif arayışları başlıyor. Gazze halkı, bu zor durumda eşek arabalarına yöneliyor.

EŞEK ARABALARI ULAŞIMDA ALTERNATİF OLUYOR

Gazze Şeridi’nde araçlar caddelerden büyük ölçüde çekilirken, eşek arabaları ulaşımda alternatif oluyor. Bir eşek arabası sahibi, “Dizel olmadığı için araçlar çalışmıyor. insanları düşük bir ücret karşılığı taşıyorum” diyor.

Eşek arabaları sadece insanları değil, cenazeleri de taşıyor. Yakıt olmadığı için cenaze arabaları hizmet veremezken, naaşlar zaman zaman eşek arabalarında taşınıyor. Bu durum Gazze halkının acısını daha da artırıyor.

İSRAİL YAKIT SEVKİYATINA İZİN VERMİYOR

 İsrail, Hamas tarafından kullanılabileceği iddiasıyla Gazze’ye yakıt sevkiyatını izin vermiyor.

 Gazze’deki elektrik santrali de yakıt sıkıntısı nedeniyle çalışamazken, bölgede elektrik kesintileri yaşanıyor. Birleşmiş Milletler yardım ajansları da yakıt sıkıntısı nedeniyle Gazze’deki faaliyetlerini büyük ölçüde azaltmak zorunda kalmıştı.

Editör: Özgür Ayaydın